اگر ترامپ به طور کامل به وعده خود عمل کند، تحریم های سوریه، که از سال ۱۹۷۹ تاکنون برقرار بوده است، لغو خواهند شد؛ از زمانی که ایالات متحده دمشق را در زمان دولت حافظ اسد، پدر بشار اسد، به عنوان حامی تروریسم معرفی کرد.
سیاست شرق _ دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ، امروز سهشنبه در عربستان اعلام کرد که “تحریمهای سوریه را لغو میکند.”
به نقل از میدل ایست آی، ترامپ در جریان سخنرانی خود در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، گفت: «من دستور توقف تحریمها علیه سوریه را خواهم داد.»
او با اشاره به محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، گفت: «وای، من برای ولیعهد چه کار میکنم.»
اگر ترامپ به طور کامل به وعده خود عمل کند، تحریم های سوریه، که از سال ۱۹۷۹ تاکنون برقرار بوده است، لغو خواهند شد؛ از زمانی که ایالات متحده دمشق را در زمان دولت حافظ اسد، پدر بشار اسد، به عنوان حامی تروریسم معرفی کرد.
او با اشاره به کل تحریمها افزود: «ما همه آنها را لغو میکنیم.»
ترامپ در اعلامیه خود گفت: «دولت جدیدی روی کار آمده که امیدوارم موفق شود. من میگویم سوریه، موفق باشی. چیز خاصی به ما نشان بده!»
رئیسجمهور آمریکا ادامه داد: «روبیو با وزیر خارجه سوریه دیدار خواهد کرد. دستور خواهم داد تا همه تحریمها علیه سوریه برداشته شود تا این کشور فرصتی برای دستیابی به شکوه پیدا کند.»
در همین رابطه، اسد الشیبانی، وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه گفت تصمیم ترامپ «نقطه عطفی» برای کشورش است.
این در حالی است که کشور سوریه، با ویرانیهای گسترده ناشی از جنگ داخلی ۱۳ ساله، سطح بالای فقر و حملات هوایی اسرائیل دست و پنجه نرم میکند، و دولت انتقالی، یک کمپین لابیگری فشرده برای لغو تحریمها آغاز کرده بود.
ترامپ گفت که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، از او خواستهاند تا تحریمهای آمریکا علیه این کشور را لغو کند.
این اقدام ضربهای به اسرائیل است که بخشهایی از جنوب غربی سوریه را در اشغال خود دارد.
مقامات ارشد اسرائیلی ایدههایی را برای تجزیه این کشور به مناطق مختلف کردنشین و دروزینشین مطرح کردهاند، چرا که آنها تلاش میکنند اسرائیل را به عنوان حامی اقلیتها معرفی کنند، موضعی که توسط اکثر مسیحیان و دروزیهای سوریه رد شده است.
میدل ایست آی پیش از این گزارش داده بود که اسرائیل همچنین برای حفظ نیروهای بیشتر در شمال شرقی سوریه با آمریکا لابی کرده است، اما دولت ترامپ این لابیگری را رد کرده است .
این اعلام احتمالاً دیپلماسی الشرع در قبال ایالات متحده را توجیه خواهد کرد.
بنا به همین گزارش، این فرمانده سابق شورشیان گفته است که کشورش تهدیدی برای اسرائیل نیست و اظهار داشت که اگر اسرائیل به توافقنامه جدایی ۱۹۷۴ احترام بگذارد، او پذیرای عادیسازی روابط است.
الشرع هفته گذشته تأیید کرد که اسرائیل و دولت او درگیر مذاکرات غیرمستقیم برای کاهش تنش هستند.
الشرع ماه گذشته میزبان کوری میلز، نماینده جمهوریخواه کنگره و متحد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در دمشق بود. او سپس از جاناتان باس، یک جمهوریخواه طرفدار ترامپ و مدیر اجرایی گاز طبیعی مایع، استقبال کرد. پس از سفرش، باس با چندین رسانه صحبت کرد و گفت که الشرع مشتاق همکاری با مشاغل و شرکتهای آمریکایی است.
روزنامه تایمز گزارش داد که الشرع با گفتن اینکه از ساخت برج ترامپ در دمشق استقبال میکند، سعی در جلب نظر ترامپ داشته است. کاخ سفید روز سهشنبه تأیید کرد که ترامپ برای احوالپرسی با الشرع در ریاض دیدار خواهد کرد.
سوریه در دهههای ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ روابط تجاری با غرب داشت، اما بهطورکلی از بازارهای ایالات متحده محروم بود.
کنگره در سال ۲۰۰۳ قانون «پاسخگویی کنگره در سوریه و احیای حاکمیت لبنان» را تصویب کرد و سال بعد، جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور سابق، تحریمهای گستردهای را اعمال کرد. سپس در سال ۲۰۰۶، ایالات متحده معاملات با بانک تجاری سوریه را ممنوع کرد.
ایالات متحده پس از ۲۰۱۱ نیز، تحریمهایی را علیه بازرگانان، بانکها و دولت سوریه اعمال کرد. تجارت دوجانبه آمریکا و سوریه که در سال ۲۰۱۰ هنوز حدود ۹۰۰ میلیون دلار بود، در سال ۲۰۱۲ به کمتر از ۶۰ میلیون دلار کاهش یافت.
ترکیه و کشورهای نفتخیز خلیج فارس، از جمله امارات متحده عربی ، قطر و عربستان سعودی ، همگی میتوانند نفوذ خود را در سوریه، گسترش دهند. اگر بازسازی در سوریه آغاز شود، میتواند برای شرکتهای اروپایی و آمریکایی نیز مفید باشد. گروه کشتیرانی CMA فرانسه اوایل این ماه قراردادی را با دولت سوریه برای توسعه بندر لاذقیه امضا کرد.
سازمان ملل متحد هزینه بازسازی سوریه را ۲۵۰ میلیارد دلار تخمین زده است.
انتهای پیام