رییس جمهور چین: آثار و میراث فرهنگی، ژنها و خون ملت چین را در خود جای دادهاند و منابع فرهنگی تجدیدناپذیر و غیرقابل جایگزین چین هستند.
سیاست شرق _ لوئویانگ در استان هنان در مرکز چین، که زمانی پایتخت ۱۳ سلسله باستانی و محل میراث فرهنگی بیشماری بوده، به عنوان شهری باستانی که شاهد «نیمی از تاریخ چین» بوده است، مشهور است.
به نقل از خبرگزاری شینهوا، غارهای لانگمن، گوهری در میان این گنجینهها، خودنمایی میکنند و اوج هنر سنگتراشی چینی را به نمایش میگذارند. این میراث جهانی یونسکو با بیش از ۱۵۰۰ سال قدمت، در مجموع ۲۳۴۵ غار و طاقچه در صخرههای شیبدار به طول بیش از ۱ کیلومتر کندهکاری شده است.
روز دوشنبه این هفته، در حالی که لیو یی و همکارانش از آکادمی غارهای لانگمن مشغول کار با ابزارهای خود بودند و با دقت خطرات احتمالی درون یکی از غارها را ثبت میکردند، «شی جین پینگ»، رئیس جمهور چین وارد شد و با آنها گفتگو کرد.
شی جین پینگ، دبیرکل کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و رئیس کمیسیون مرکزی نظامی، با ویژگیهای منحصر به فرد سنگهای محلی و هنر سنگتراشی آشنا شد.
لیو به یاد میآورد: «او با دقت به صحبتهای ما در مورد تلاشهایمان برای حفظ آثار باستانی گوش میداد.»
رئیس جمهور چین، به عنوان بخشی از تور دو روزه بازدید خود در هنان، بازدید از غارهای لانگمن، نشان دهنده تعهد عمیق شی جین پینگ به حفظ میراث فرهنگی غنی چین بود. او این غارها را “گنجینههایی که جوهره فرهنگ چینی را در خود جای دادهاند” توصیف کرد و بر اهمیت حفظ، به ارث بردن و ترویج میراث فرهنگی تأکید ورزید.
شی جین پینگ از زمان تصدی مقام ریاست حزب کمونیست در سال ۲۰۱۲، حفظ میراث فرهنگی چین را به عنوان یک تمرکز مداوم در حکومتداری دولتی قرار داده و آن را برای هویت ملت ضروری دانسته است. در طول این سالها، او از بسیاری از مکانهای میراث فرهنگی بازدید کرده و دستورالعملهای متعددی در مورد حفاظت از آثار فرهنگی صادر کرده است.
شی جین پینگ در سخنرانی خود در جلسه مطالعات گروهی دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در سال ۲۰۲۲، تأکید کرد که آثار و میراث فرهنگی، ژنها و خون ملت چین را در خود جای دادهاند و منابع فرهنگی تجدیدناپذیر و غیرقابل جایگزین چین هستند.
او در بازدید از آرشیو ملی انتشارات و فرهنگ چین در سال ۲۰۲۳ گفت: «آنچه بیش از همه نگرانش هستم، گرانبهاترین یادگارهای تمدن چین پس از هزاران سال آزمایش است.» او تأکید کرد که این گنجینههای ملی باید به هر طریقی حفظ شوند.»
چین اکنون بیش از ۷۶۷۰۰۰ اثر فرهنگی غیرمنقول و ۵۹ مکان میراث جهانی یونسکو، از جمله محور مرکزی پکن که اخیراً به ثبت رسیده است، را در خود جای داده است.
شی جین پینگ در پاسخ به نامهای به کارشناسان ارشد موزه ملی چین در سال ۲۰۲۲، بر اهمیت استفاده بهتر از آثار فرهنگی، از جمله «زنده کردن آنها» تأکید کرد.
از نظر شی جین پینگ، باید از نقش آثار و میراث فرهنگی در توسعه فرهنگی بهره برد، در عین حال باید فضایی اجتماعی برای ترویج فرهنگ سنتی فاخر ایجاد شود.
با کمک فناوریهای مدرن، میراث فرهنگی در حال بازآفرینی است تا تاریخ و فرهنگ معاصر را به هم پیوند دهد. محصولات خلاقانهای مانند جعبههای مختلف با الهام از باستانشناسی، بستنیهایی با تم کاخ و تقویم موزه کاخ در بین مصرفکنندگان محبوبیت پیدا میکنند.
در کنار این تلاشها برای حفظ و استفاده بهتر از میراث فرهنگی، چین با معرفی اولین استانداردهای شغلی ملی برای مرمت آثار باستانی در سال ۲۰۲۱، آموزشهای حرفهای را تقویت کرده و به پرورش مداوم نسل جدیدی از مرمتگران مانند لیو و همکارانش کمک کرده است.
آثار فرهنگی به عنوان تجسم یک تمدن در نظر گرفته میشوند. شی جین پینگ قبل از ترک غارهای لانگمن، مکثی کرد تا از فاصلهای دور گنجینههای صخرهای را تحسین کند.
شی جین پینگ گفت: «تمدن چین با تاریخی طولانی و پیوسته که به دوران باستان بازمیگردد، ملت بزرگ ما را شکل داده است.»
به گزارش سیاست شرق، تاکید و توجه رئیس جمهور چین به آثار باستانی و تمدن کهن چین، بخشی از سیاست فرهنگی حزب کمونیست، جهت تقویت حس ملی گرایی و انسجام ملی این کشور در مسیر توسعه خود و مواجهه با مسائل مهم پیش روی چین در آینده خواهد بود.
انتهای پیام