دکتر بهرام عکاشه، از سال 1348 در معلمی، پژوهش و بررسی وضعیت لرزهخیزی و خطر زلزلهشناسی مطالعات ایران گستردهای را انجام داد.
سیاست شرق _ دکتر «بهرام عکاشه»، اولین استاد زلزلهشناسی ایران، دار فانی را وداع گفت.
دکتر بهرام عکاشه، از مسافر و مشاهیر علمی کشور، دارای یک کتاب تالیفی، ١٠٠ مقاله داخلی و ٣۵ مقاله خارجی است. ساخت و راهاندازی چند پایگاه زلزلهنگاری، مطالعات طیف طراحی ساختگاه رآکتور تحقیقاتی تهران، تحلیل و کنترل مقاومت ساختمان، رآکتور تحقیقاتی سازمان انرژی اتمی ایران در برابر نیروهای زلزله و… از عناوین فعالیت ها و مقالات وی است
دکتر بهرام عکاشه، از سال ۱۳۴۸ در معلمی، پژوهش و بررسی وضعیت لرزهخیزی و خطر زلزلهشناسی مطالعات ایران گستردهای را انجام داد.
زندگینامه دکتر بهرام عکاشه؛
در سال ۱۳۱۵در شهر مسجدسليمان (خوزستان) متولد شد . دوره هاي دبستان و دبيرستان را در زادگاهش و اهواز گذراند و در اهواز خرداد ۱۳۳۴موفق به دريافت ديپلم رياضی شد . در مهر ماه همان سال رشته کارشناسی فيزيك را در دانشگاه تهران شروع نمود . پس از اخذ ليسانس فيزيك در خرداد ماه ۱۳۳۸،در ديماه همان سال بعنوان دانشجوي بورسيه مبادله اي عازم كشور آلمان غربي شد.
پس از گذراندن دوره زبان در بهار ۱۳۳۹در دانشگاه صنعتي اشتوتگارت به تحصيل فيزيك و ژئوفيزيك مشغول شد و دروس مقدماتي زلزله شناسی را نزدپروفسور هيلر (مسئول سازمان زلزله شناسي و زلزله نگاري جنوب آلمان) گذراند. با بازنشسته شدن استاد، تحصيلات خود را نزد شاگرد ايشان پروفسور برگ همر در شهر فرانكفورت (ضمن عهده داري پايگاه زلزله نگاري غرب فرانكفورت) ادامه داد، جائي كه تحصيلات كارشناسي ارشد و دكتراي خود را (با گذراندن دروس ژئوفيزيك ، فيزيك ، زمين شناسي و هواشناسي) به انجام رساند و در پائيز ۱۳۴۸درجه دكتراي ژئوفيزيك با تخصص زلزله شناسي اخذ نمود. در زمستان همان سال كار خود را در مؤسسه ژئوفيزيك بعنوان استاديار شروع كردم.
دکتر عکاشه، با تحرير مقالات در خارج و داخل كشور، برنده بهترين مقاله علوم زمين و ترجمه كتابی در زمينه اكتشاف ژئوفيزيكی در سال ۱۳۵۴به دانشياري ارتقاء يافت. با ادامه تدريس و تحقيق و انتشار مقالات و ايراد سخنرانی ها در مجامع بين المللي و نيز شركت در دوره های كوتاه در آمريكا و اروپا، در سال ۱۳۶۴ به درجه استادی دانشگاه تهران نائل شد. در سال ۱۳۷۳ -۱۳۷۲ در راه اندازي رشته ژئوفيزيك در مقطع كارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران شمال و در سال ۱۳۷۹ در واحد علوم و تحقيقات در مقاطع كارشناسي ارشد و دكتری نقش داشت.
از سال ۱۳۷۳ مديريت گروه ژئوفيزيك در واحد تهران شمال را عهده دار بود و در سال ۱۳۸۳ رياست دانشكده علوم پايه اين واحد به او محول شد. در سال ۱۳۸۷ تجربه هاي خود را در يك كتاب تأليفی تحت عنوان «مبانی ژئوفيزيك» منتشر نمود. به تقاضاي خودش در سال ۱۳۸۴ به افتخار بازنشستگی از دانشگاه تهران نائل شد. از سال ۱۳۸۴ بعنوان استاد تمام وقت در اين واحد انجام وظيفه نمود.
وی به علاوه بر دانشگاه، از همان ابتدای خدمت در دانشگاه تهران، ویژهای را برای ترویج و همگانی کردن تفکر علمی عمومی؛ از این رو ارتباط رسانهای مانند نوشتن در مطبوعات، انجام مصاحبه، گفتگوهای رادیویی و تلویزیونی و همکاری با خبرگزاریها را در اولویت قرار میداد.
استاد عكاشه بيانگر صريح و بی پرده نكته های مهمی هستند نظير اينكه بايد منتظر و آماده برای رخداد زمين لرزه مخرب در تهران و بسياری از كلانشهرهای مهم ديگر ايران نظير تبريز بود، که گاهی از اين نكته ها غفلت می شود. گاه فراموش می شود كه در انتخاب محل شهرهاي جديد، عملا خطر زمين لرزه بايد در نظر گرفته شود. استاد عكاشه كسی است كه در ۸۰سالگي، ضمن آنكه همچنان در حوزه آموزش و تحقيق و مطالعه فعال بود، در عرصه عمومي نيز هرجا كه توانسته، در بيان واقعيت كوتاه نيامده است. ايشان به هر حال و در همه حال واقعيت را بيان كرده است.
انتهای پیام