... امروز: پنجشنبه - ۰۹ مرداد - ۱۴۰۴
اقتصادی ۰۹ مرداد ۱۴۰۴ - 5:30 ق.ظ زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه
کپی شد!
0

جنگ تجاری و سیاسی ترامپ علیه برزیل/ فرمان اجرایی وضع تعرفه ۵۰ درصدی بر برخی کالاهای برزیلی امضا شد

در این دستور اجرایی، علاوه بر اشاره به محاکمه رئیس جمهوراسبق و حامی ترامپ در برزیل، آمده است که سیاست ها و اقدامات دولت برزیل، تأثیر منفی بر کسب و کارهای آمریکایی گذاشته و ادعا شده، حقوق آزادی بیان شهروندان آمریکایی را تضعیف کرده و سیاست

سیاست شرق _ دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه، در حالی فرمان اجرایی وضع تعرفه ۵۰ درصدی بر کالاهای برزیل را امضا کرد، که در آن، به محاکمه رئیس جمهور سابق این کشور نیز، اشاره شده است.

کاخ سفید اعلام کرد دونالد ترامپ رئیس جمهور ، در حالی که دولتش مانورهای تهاجمی خود را در جنگ تجاری جاری بین دو کشور تشدید می کند، دستور اجرایی اعمال تعرفه بر ۵۰ درصدی برزیل را امضا کرده است.

روز چهارشنبه بر اساس برگه اطلاعاتی این دستور که به وقت محلی توسط کاخ سفید منتشر شد، ادعا شده که این تصمیم، بر اساس سیاست ها، اقدامات و رویه های اخیر دولت برزیل گرفته شده است که به گفته ایالات متحده، تهدیدی استثنایی و قابل توجه برای امنیت ملی ، روابط خارجی و منافع اقتصادی آمریکا محسوب می شود .

در این بیانیه آمده است که، رئیس جمهور دونالد جی ترامپ فرمان اجرایی اعمال ۴۰ درصد تعرفه اضافی بر برزیل را امضا کرد و مبلغ کل تعرفه را به ۵۰ درصد رساند تا با آنچه، «سیاست ها، رویه ها و اقدامات اخیر دولت برزیل»، که تهدیدی غیر معمول و فوق العاده برای امنیت ملی ، سیاست خارجی و اقتصاد ایالات متحده محسوب میشود مقابله کند.

در این دستور اجرایی آمده است که سیاست ها و اقدامات دولت برزیل، تأثیر منفی بر کسب و کارهای آمریکایی گذاشته و ادعا شده، حقوق آزادی بیان شهروندان آمریکایی را تضعیف کرده و سیاست خارجی و منافع اقتصادی ایالات متحده را تهدید می کند.

در این بیانیه آمده است این دستور با استفاده از اختیارات رئیس جمهور تحت قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بین المللی مصوب ۱۹۷۷ (IEEPA)، «وضعیت اضطراری ملی» جدیدی اعلام می کند و ۴۰ درصد تعرفه اضافی برای رسیدگی به سیاست ها و اقدامات غیر معمول و فوق العاده دولت برزیل که به شرکت های آمریکایی، حقوق آزادی بیان شهروندان آمریکایی، سیاست خارجی ایالات متحده و اقتصاد ایالات متحده آسیب میرساند، وضع میکند.

دستور کاخ سفید همچنین، در رفتاری مداخله جویانه، آمده است که، اقدامات قانونی دولت برزیل علیه « ژایر بولسونارو» رئيس جمهور سابق این کشور و حامیانش نقض حقوق بشر بوده و ادعا شده حاکمیت قانون را در این کشور آمریکای جنوبی تضعیف کرده است.

در این دستور ادعا شده است که این حکم تشخیص میدهد که آزار و اذیت ارعاب آزار و اذیت سانسور و پیگرد قانونی « ژایر بولسونارو»، رئيس جمهور سابق برزیل و هزاران نفر از هوادارانش که با انگیزه سیاسی انجام شده است نقض جدی حقوق بشر است که حاکمیت قانون در برزیل را تضعیف کرده است .»

به نقل از نیویورک تایمز، ترامپ پیش از این در نامه‌ای که اوایل این ماه به لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیس جمهور برزیل، ارسال کرده بود ، تهدید کرده بود که از اول آگوست تعرفه ۵۰ درصدی علیه این کشور اعمال خواهد کرد . در آن نامه، ترامپ تهدید کرده بود که اگر برزیل به محاکمه خود علیه ژایر بولسونارو ، رئیس جمهور سابق راست‌گرا ، پایان ندهد، تعرفه سنگینی اعمال خواهد کرد.

به نظر می‌رسد تعرفه جدید علیه برزیل، به دلایل غیراقتصادی وضع شده است.

اوایل این ماه ترامپ تهدید کرد که از اول آگوست تعرفه بر واردات از ۵۰ درصدی برزیل وضع خواهد کرد و خواستار پایان محاکمه بولسونارو رهبر راست افراطی شد که به نزدیکی خود به ترامپ افتخار میکرد و این محاکمه را شکار جادوگر» نامید.

در همین حال اعلام افزایش نرخ تعرفه در همان روزی صورت گرفت که ایالات متحده تحریم هایی را علیه قاضی الکساندر د مورائس اهل برزیل اعمال کرد.

ایالات متحده پیش از این نیز محدودیت های ویزا علیه مورائس و دیگر مقامات دادگاه درگیر در محاکمه بولسونارو را اعلام کرده بود.

در بیانیه ای از سوی مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا آمده است ایالات متحده، الکساندر د مورائس، قاضی دیوان عالی برزیل را به دلیل آنچه« نقض جدی حقوق بشر» از جمله بازداشت خودسرانه، انکار آشکار تضمین های محاکمه عادلانه و نقض آزادی بیان» عنوان شده، تحریم می کند.

در همین رابطه، لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا»، رئیس‌جمهور چپگرای برزیل، در مصاحبه‌ای گفت، رئیس‌جمهور ترامپ در تلاش است تا کشور ۲۰۰‌میلیونی‌ام را با اعمال تعرفه‌های ۵۰درصدی، تحت فشار قرار دهد. با این حال، او افزود، رئیس‌جمهور ایالات متحده پیشنهادهای دولتش برای گفت‌وگو را نادیده می‌گیرد.

جک نیکاس در گزارش دیروز چهارشنبه در نیویورک تایمز نوشت، رئیس‌جمهور برزیل گفت: «مطمئن باشید که ما با نهایت جدیت با این موضوع برخورد می‌کنیم. اما جدیت مستلزم تملق نیست. من با همه با احترام زیادی رفتار می‌کنم. اما می‌خواهم با من با احترام رفتار شود.» لولا روز سه‌شنبه اولین مصاحبه خود را با نیویورک تایمز در ۱۳سال گذشته انجام داد و دیروز چهارشنبه این مصاحبه منتشر شد. 

سال گذشته، ایالات متحده با برزیل، در حدود ۹۲ میلیارد دلار تجارت، ۷.۴ میلیارد دلار مازاد تجاری داشت.

تلاش‌های ترامپ برای کمک به بولسونارو می‌تواند به زودی به معنای افزایش قیمت اقلامی مانند قهوه و گوشت گاو باشد – محصولاتی که به طور قابل توجهی از برزیل تهیه می‌شوند.

با این حال، در فرمان اجرایی روز چهارشنبه او همچنین آمده است که بسیاری از محصولات از این مالیات معاف خواهند بود. ایالات متحده حدود ۹۰ درصد از آب پرتقال تازه خود را از برزیل وارد می‌کند، که تحت تأثیر تعرفه‌های جدید قرار نخواهد گرفت.

بر اساس برآوردهای اتاق بازرگانی آمریکا در برزیل، بیش از ۴۰ درصد از صادرات برزیل از تعرفه‌ها معاف خواهند بود.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »