تاریخ انتشار: ۱۴۰۴-۰۴-۳۰ - 12:22 ب.ظ
موضوع:‌ اقتصادی
شماره:‌ 114794

چین، ساخت بزرگترین سد برق آبی جهان را آغاز کرد/ابراز نگرانی هند

نخست وزیر چین این سد را «پروژه قرن» توصیف کرد و گفت که «باید بر حفاظت از محیط زیست تأکید ویژه شود تا از آسیب‌های زیست‌محیطی جلوگیری شود.»

سیاست شرق _ خبرگزاری رسمی شینهوا اعلام کرد، لی کیانگ، نخست وزیر چین، اعلام کرد که ساخت بزرگترین سد برق آبی جهان، با تولید ۶۰,۰۰۰ مگاوات برق، در لبه شرقی فلات تبت، با هزینه تخمینی حداقل ۱۷۰ میلیارد دلار آغاز شده است.

لی کیانگ، نخست وزیر چین، در ۱۹ ژوئیه اعلام کرد که پروژه برق آبی رودخانه یارلونگ زانگبو در نینگچی تبت، در نزدیکی مرز با ایالت آروناچال پرادش هند، آغاز شده است

آغاز این پروژه برق آبی، که از زمان سد «سه دره» روی یانگ تسه، جاه‌طلبانه‌ترین پروژه چین است، توسط بازارهای چین به عنوان مدرکی دال بر محرک اقتصادی تلقی شد و باعث افزایش قیمت سهام و بازده اوراق قرضه در روز دوشنبه شد.

پکن گفته است که این سد به تأمین تقاضای برق در تبت و بقیه چین کمک خواهد کرد، بدون اینکه تأثیر عمده‌ای بر منابع آب پایین‌دست یا محیط زیست داشته باشد. انتظار می‌رود عملیات اجرایی در دهه ۲۰۳۰ آغاز شود.

به نقل از خبرگزاری سنتینل هند، این خبر در حالی صورت گرفت که هند، کشور همسایه، از زمان پیشنهاد چین برای ساخت سد ۶۰۰۰۰ مگاواتی در دسامبر ۲۰۲۴، نگرانی خود را در مورد خطرات آب و زیست محیطی ابراز کرده بود. هند همچنین رسماً نگرانی‌های خود را در مورد این پروژه در ۳۰ دسامبر ۲۰۲۴ به چین ابلاغ کرده بود.

کرتی واردان سینگ، وزیر مشاور در امور خارجه هند، در تاریخ ۲۷ مارس در مجلس راجیا سابها اظهار داشت: «مسائل مختلف مربوط به رودخانه‌های مرزی با چین تحت چارچوب یک مکانیسم سطح کارشناسی نهادینه شده که در سال ۲۰۰۶ تأسیس شد، و همچنین از طریق مجاری دیپلماتیک مورد بحث قرار می‌گیرد. دولت به عنوان یک کشور با حق استفاده قابل توجه از آب رودخانه‌ها، پیوسته نظرات خود را به مقامات چینی منتقل کرده و از آنها خواسته است تا اطمینان حاصل کنند که منافع کشورهای پایین‌دست رودخانه‌ها توسط فعالیت‌های بالادست رودخانه‌ها آسیب نبیند.

یکی از نگرانی‌های اصلی هند، تأثیر سد عظیم بر رودخانه یارلونگ تسانگپو است که پس از ورود به آسام به عنوان برهماپوترا شناخته می‌شود. هند برای بررسی تأثیر و خطرات سیل و خشکسالی بر رودخانه در پایین دست که بر کشاورزی و محیط زیست در سرزمین‌های هند تأثیر می‌گذارد، عجله کرد. هند اعلام کرده است که تأثیر رودخانه در پایین دست را رصد کرده و در صورت لزوم اقدامات اصلاحی را انجام خواهد داد.

تأثیر گسترده‌تر

خبرگزاری شینهوا روز شنبه گزارش داد، نخست وزیر چین این سد را «پروژه قرن» توصیف کرد و گفت که «باید بر حفاظت از محیط زیست تأکید ویژه شود تا از آسیب‌های زیست‌محیطی جلوگیری شود.»

انتهای پیام

language »