... امروز: یکشنبه - ۲۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
سیاسی ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - 0:10 ق.ظ زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

عراقچی: ایران از هیچ‌یک از حقوق خود، عقب‌نشینی نخواهد کرد

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در جریان سفر عربستان با «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی دیدار و گفتگو کرد.

سیاست شرق _ سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در آستانه برگزاری چهارمین دور گفت‌وگوهای هسته‌ای با آمریکا، روز شنبه ۲۰ اردیبهشت (۱۰ مه)، در جده، با وزیرخارجه عربستان، دیدار و گفتگو شد.

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در جریان سفر عربستان با «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی دیدار و گفتگو کرد.

این دیدار درچارچوب ارتقای روابط با همسایگان به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس و گفتگو درباره همکاری‌های دوجانبه صورت گرفته است.

همچنین، طبق عرف دیپلماتیک و به دلیل اهمیت جایگاه همسایگان برای ایران، عراقچی در جریان این دیدار، همتای سعودی را از آخرین روند گفتگوهای غیرمستقیم ایران – آمریکا مطلع می‌کند.

در ادامه دفتر یادبود وزارت امور خارجه عربستان؛ توسط وزیر امور خارجه کشورمان امضا شد.

او همچنین گفته بود که ایران “به طور مرتب” کشورهای منطقه را در جریان مذاکرات قرار می‌دهد.

۱۲ سال پیش، عربستان سعودی به‌شدت با توافق برجام مخالفت کرده بود. اما اکنون ریاض در روند مذاکرات با ایران نقش تسهیل‌کننده ایفا می‌کند. تحلیلگران این تغییر را نتیجه سیاست خارجی جدید محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، می‌دانند که دیپلماسی فعال و تعامل منطقه‌ای را جایگزین مواضع سنت‌گرایانه گذشته کرده است.

در استراتژی جدید عربستان، ایران دیگر صرفاً یک تهدید نیست بلکه بخشی از معادله ثبات منطقه‌ای تلقی می‌شود. این چرخش موضع، فضای جدیدی برای توافق‌های چندجانبه در خاورمیانه به وجود آورده است.

سید عباس عراقچی، پس از دیدار با همتای عربستانی خود، راهی قطر شد تا با همتای قطری خود نیز، رایزنی کند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »