... امروز: جمعه - ۱۳ تیر - ۱۴۰۴
سیاسی ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - 8:04 ق.ظ زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

روسیه، بعنوان اولین کشور، حکومت طالبان افغانستان را به رسمیت شناخت

بیانیه وزارت امور خارجه روسیه با عکسی از گل حسن حسن، سفیر جدید افغانستان در روسیه، که استوارنامه خود را به آندری رودنکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه، تحویل می‌دهد، همراه بود.
گل حسن حسن، سفیر جدید افغانستان در روسیه، استوارنامه خود را به آندری رودنکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه، تحویل داد/وزارت امور خارجه روسیه

سیاست شرق _ دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در افغانستان، گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، به توصیه سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور، تصمیم گرفت امارت اسلامی افغانستان را به رسمیت بشناسد تا نشان دهد که مسکو قصد دارد روابط خود را با این کشور آسیایی توسعه دهد.

به نقل از خبرگزاری تاس، روسیه اولین کشوری است که، از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در سال ۲۰۲۱، این گروه را به رسمیت شناخته و روز پنجشنبه، ۱۳ تیر، اعلام کرد که سفیر حکومت طالبان افغانستان را پذیرفته است.

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد : «ما معتقدیم که اقدام به رسمیت شناختن رسمی دولت امارت اسلامی افغانستان، انگیزه‌ای برای توسعه همکاری‌های دوجانبه سازنده بین کشورهای ما در زمینه‌های مختلف خواهد بود.

ادامه این بیانیه آمده است: «ما چشم‌اندازهای قابل توجهی برای همکاری در حوزه تجارت و اقتصاد با تأکید بر پروژه‌هایی در زمینه‌های انرژی، حمل و نقل، کشاورزی و زیرساخت‌ها می‌بینیم. ما به کمک به کابل در تقویت امنیت منطقه‌ای و مبارزه با تهدیدات تروریسم و ​​جرایم مرتبط با مواد مخدر ادامه خواهیم داد.»
بیانیه وزارت امور خارجه روسیه با عکسی از گل حسن حسن، سفیر جدید افغانستان در روسیه، که استوارنامه خود را به آندری رودنکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه، تحویل می‌دهد، همراه بود.

وزارت امور خارجه طالبان در پستی در وب‌سایت X، در کنار تصاویری از دیدار امیرخان متقی، وزیر امور خارجه، با دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در کابل، این تصمیم را مثبت و مهم خواند.

پس از خروج ایالات متحده از افغانستان در سال ۲۰۲۱، روسیه یکی از معدود کشورهایی بود که حضور دیپلماتیک خود را در این کشور حفظ کرد. روسیه در آوریل ۲۰۲۵ نام طالبان را از فهرست گروه‌های تروریستی خود حذف کرد.

در حالی که طالبان با چین و امارات متحده عربی سفیر رد و بدل کرده و یک دفتر سیاسی قدیمی در قطر دارد، این کشورها آن را به عنوان دولت افغانستان به رسمیت نمی‌شناسند.

عدم به رسمیت شناختن، مانع از تجارت افغانستان با جهان خارج نشده است. در سال ۲۰۲۳، یک شرکت نفتی چینی با طالبان قرارداد استخراج نفت امضا کرد .

علاوه بر این، طالبان برای به رسمیت شناختن توسط ایالات متحده، تلاش می‌کند. طبق گزارش‌ها، از زمان آغاز دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، در اوایل امسال، تلاش‌ها افزایش یافته است. مارس ۲۰۲۵ شاهد آزادی دو آمریکایی از افغانستان بود، و ایالات متحده میلیون‌ها دلار جایزه از سه مقام طالبان را لغو کرد.

افرادی که از گفتگوهای آمریکایی‌ها با طالبان افغانستان مطلع هستند، در ماه آوریل به سی‌ان‌ان گفتند که طالبان گام‌های متعددی را برای به رسمیت شناختن توسط آمریکا پیشنهاد داده است، از جمله ایجاد دفتری شبیه سفارت در داخل آمریکا برای رسیدگی به مسائل افغانستان.

گفته‌ی فردی که از روند مذاکرات مطلع است، مقامات آمریکایی در جلسه‌ای در ماه مارس برای آزادی یک زندانی آمریکایی به طالبان گفتند: «شما باید رک و صریح باشید و ریسک کنید. این کار را انجام دهید، احتمالاً در را برای روابط بهتر باز خواهد کرد.»

این اولین باری نبود که ایالات متحده از طریق دیپلماتیک با طالبان تعامل می‌کرد. ترامپ در آخرین سال دوره اول ریاست جمهوری خود، با این گروه برای خروج کامل ایالات متحده تا سال ۲۰۲۱ به توافق رسید. این توافق با به قدرت رسیدن طالبان در اولین تابستان حضور جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا در کاخ سفید، به یک توافق پر هرج و مرج تبدیل شد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »