... امروز: سه شنبه - ۱۷ تیر - ۱۴۰۴
سیاسی ۱۷ تیر ۱۴۰۴ - 11:31 ب.ظ زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

انتقاد مجدد ترامپ، از باقی گذاشتن میلیاردها دلار تجهیزات آمریکا در افغانستان

ترامپ: نه اینکه ما از آنجا بیرون آمدیم، ما نباید آنجا می‌بودیم، بلکه ما با آن همه شرمساری و مرگ خارج شدیم، مسأله شرم‌آور است

سیاست شرق _ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، بار دیگر از تصمیم نظامیان امریکایی درباره باقی گذاشتن میلیاردها دلار تجهیزات در افغانستان در جریان خروج پرهرج‌ومرج سال ۲۰۲۱ انتقاد کرد. او به‌ویژه ژنرال مارک میلی، رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش را هدف قرار داد و گفت: «می‌دانستم او یک احمق است.»

به نقل از فاکس نیوز، ترامپ امروز سه‌شنبه در جلسه کابینه گفته است که بر سر مسأله باقی ماندن تجهیزات نظامی در افغانستان، با ژنرال میلی مشاجره داشته و استدلال او را «شرم‌آور» خوانده است.

به‌گفته ترامپ، میلی معتقد بود که باقی گذاشتن تجهیزات در افغانستان از نظر مالی ارزان‌تر تمام می‌شود، اما ترامپ این تصمیم را «خفت‌بارترین لحظه در تاریخ کشور» توصیف کرده است.

او تأکید کرد: «نه اینکه ما از آنجا بیرون آمدیم، ما نباید آنجا می‌بودیم، بلکه ما با آن همه شرمساری و مرگ خارج شدیم، مسأله شرم‌آور است.»

فاکس نیوز گزارش داده است که در واکنش به این اظهارات، ژنرال میلی که اکنون بازنشسته است، واکنشی نداشته است.

برابر گزارشی از وزارت دفاع امریکا در سال ۲۰۲۲، طالبان توانستند پس از عقب‌نشینی نیروهای امریکایی، بخش زیادی از تجهیزات نظامی به ارزش بیش از ۷ میلیارد دلار را تصرف کنند.

هرچند بسیاری از تجهیزات حساس از بین برده شده بودند، اما هواپیماها، وسایل نقلیه و سلاح‌های دیگر همچنان در افغانستان باقی ماندند.

پنتاگون در آن گزارش هشدار داده بود که بدون تعمیر و نگهداری منظم توسط پیمان‌کاران امریکایی، این تجهیزات احتمالا از کار می‌افتند.

این در حالی است که جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین امریکا در سال ۲۰۲۱ فرمان خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان را صادر کرد؛ تصمیمی که ادامه توافق دولت ترامپ با طالبان در سال ۲۰۲۰ برای پایان جنگ بود.

با این حال، پس از تسلط مجدد طالبان و کشته شدن ۱۳ سرباز امریکایی در جریان عملیات تخلیه در فرودگاه کابل، انتقادات از بایدن به‌شدت افزایش یافت.

پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، در ماه می گذشته دستور آغاز بررسی جامع از روند خروج از افغانستان را صادر کرده و گفته است که وزارت دفاع باید پاسخگوی تلفات انسانی و از دست رفتن تجهیزات باشد.

از سوی دیگر، جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان نیز گزارشی تند علیه عملکرد دولت بایدن در افغانستان منتشر کرده‌اند و آن را یک «فاجعه امنیتی و سیاسی» خوانده‌اند.

ژنرال میلی نیز در اظهاراتی در مارس ۲۰۲۴ به قانون‌گذاران گفته بود که او و ژنرال مک‌کنزی، فرمانده وقت سنتکام، به بایدن توصیه کرده بودند تا پس از خروج نیروهای اصلی، بخشی از نظامیان امریکایی در افغانستان باقی بمانند.

میلی در آن نشست گفته بود: «نتیجه در افغانستان حاصل تصمیم‌های چندین ساله بود. این یک وضعیت پیچیده بود و نمی‌توان آن را تنها با یک عامل توضیح داد.»

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »