... امروز: پنجشنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۳
سیاسی ۰۶ مرداد ۱۴۰۱ - 11:37 ق.ظ زمان تقریبی مطالعه: 7 دقیقه
کپی شد!
0

گفتگوی تلفنی امیرعبداللهیان و بورل

امیرعبداللهیان: آمریکا همواره اظهار می‌کند که خواهان توافق است، پس باید در متن توافق و در عمل این رویکرد مشاهده شود.

سیاست شرق _ پس از آنکه «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یادداشتی عنوان کرد که متنی را روی میز گذاشته‌ام که در آن، رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای برای احیای برجام به تفصیل شرح داده شده‌، عصر چهارشنبه پنجم مرداد ماه، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگوی تلفنی با «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آخرین وضعیت مذاکرات برای رفع تحریم‌ها را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.

هیچ تردیدی در اراده دولت ایران برای رسیدن به یک توافق خوب، قوی و پایدار وجود ندارد

به نقل از فارس، وزیر امور خارجه ایران در این گفت‌وگوی تلفنی، از تلاش‌های جوزپ بورل و انریکه مورا معاونش قدردانی کرد و گفت: هیچ تردیدی در اراده دولت جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به یک توافق خوب، قوی و پایدار وجود ندارد. اگر آمریکا با واقع بینی در مسیر دستیابی به راه حل و حصول توافق گام بردارد، توافق خوب قابل دسترس همه طرف‌ها خواهد بود.

وزیر امور خارجه یادآور شد که جمهوری اسلامی ایران از آغاز مذاکرات تاکنون همواره حسن نیت و اراده جدی خود را برای رسیدن به توافق نشان داده است و با اشاره به متن ارائه شده اخیر از سوی بورل تاکید کرد: ایران از تداوم مسیر دیپلماسی و‌ مذاکره استقبال می‌کند.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه چهارم مرداد ماه در یادداشتی در روزنامه فایننشال‌تایمز درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها نوشت: «بعد از ۱۵ ماه مذاکرات فشرده و سازنده در وین و تعاملات بی‌شمار با طرف‌های برجام و آمریکا من به این جمع‌بندی رسیده‌ام که فضای برای مصالحه‌های مهم اضافی به پایان رسیده است. من اکنون روی میز متنی گذاشته‌ام که در آن، رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای برای احیای برجام به تفصیل شرح داده شده‌ است.این متن، بهترین توافقی است که من به عنوان تسهیل‌کننده مذاکرات آن را ممکن می‌بینم. توافق بی‌نقصی نیست اما در آن به همه عناصر ضروری پرداخته شده و در بردارنده مصالحه‌های سخت حاصل‌شده توسط همه طرف‌ها است.»

وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگوی خود با بورل خاطرنشان کرد: آمریکا همواره اظهار می‌کند که خواهان توافق است، پس باید در متن توافق و در عمل این رویکرد مشاهده شود.

ایران تاکنون اراده مثبت و جدی در روند مذاکرات از خود نشان داده

جوزپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این گفت‌وگو اظهار داشت: طرف ایرانی تاکنون اراده مثبت و جدی در روند مذاکرات از خود نشان داده و اکنون زمان آن است که مذاکرات به نتیجه مطلوب برسد.بورل بار دیگر بر آمادگی خود و معاونش برای تسهیل و تسریع این روند از طریق ارتباط و رایزنی با همه طرف‌ها تأکید کرد.

طرفین در این گفت‌وگو در خصوص چگونگی ادامه مسیر، بحث و تبادل نظر کردند.

گفتنی است، علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران نیز ،سه‌شنبه شب چهارم مرداد ماه در توئیتی نوشت:‌ در طول هفته گذشته، تبادل نظرهای جدی و سازنده‌ای با طرف‌های مقابل پیرامون مذاکرات وین انجام شده است. هماهنگ کننده ایده‌های خود را برای جمع بندی مذاکرات ارائه کرده است. ما نیز ایده‌هایی برای جمع بندی مذاکرات، هم از لحاظ شکلی و هم محتوایی داریم که به اشتراک گذاشته خواهد شد.

«انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در همین زمینه در توئیتی با اشاره به اظهارات اخیر بورل نوشت: «بهترین توافق ممکن برای طرف‌ها روی میز است، این توافق مزایای اقتصادی روشن و قابل اندازه‌گیری را برای مردم ایران تضمین می‌کند و مزایای قابل‌راستی‌آزمایی عدم اشاعه را برای جامعه بین‌المللی تضمین می‌کند. من تمامی طرف‌ها را دعوت می‌کنم تا گام آخر را بردارند».

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز روز دوشنبه سوم مرداد ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران با بیان این‌که روند گفت‌وگوها از طریق کانال‌های ارتباطی ادامه دارد. هم در سطح مذاکره کننده ارشد ایران با انریکه مورا تماس‌ها و تبادل پیام‌ها هست و هم در سطح وزیر خارجه با بورل گفت‌وگو و تبادل پیام هست، گفت: پیشنهادات مختلفی تا الان رد و بدل شده و برخی کشورهای دیگر از جمله وزرای خارجه کشورها با نگاه دوستانه و مبتنی بر مساعی جمیله ورود کردند و پیشنهاداتی را برای نزدیک کردن دیدگاه‌ها به هم مطرح کردند. در منطقه ما وزرای خارجه کشورهای دوست از جمله عمان، قطر و عراق تلاش‌هایی را انجام داده و می‌دهند و کشورهای دیگر در حوزه اروپا ورود کردند، ایتالیا و فرانسه تلاش‌هایی را مبتنی بر حسن نیت برای ایجاد نزدیکی دیدگاه‌ها را مطرح کردند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »