... امروز: شنبه - ۱۷ آذر - ۱۴۰۳
اجتماعی ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - 4:02 ب.ظ زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه
کپی شد!
0

۲۵ فوریه، روز جهانی منع خشونت علیه زنان/ آمار خشونت علیه زنان

بر اساس گزارش دو آژانس سازمان ملل متحد، در سال گذشته میلادی به طور متوسط روزانه ۱۴۰ زن و دختر توسط شریک زندگی یا توسط یکی از نزدیکان خود کشته شده‌اند.

سیاست شرق _ خشونت علیه زنان و دختران، همچنان یکی از شایع ترین و فراگیرترین موارد نقض حقوق بشر در جهان است. در سطح جهان، تقریباً یک زن از هر سه زن، حداقل یک بار در زندگی خود، مورد خشونت فیزیکی و/یا جنسی از طرف شریک جنسی، خشونت جنسی غیر شریک جنسی، یا هر دو قرار گرفته است.

بر اساس گزارش دو آژانس سازمان ملل متحد، در سال گذشته میلادی به طور متوسط روزانه ۱۴۰ زن و دختر توسط شریک زندگی یا توسط یکی از نزدیکان خود کشته شده‌اند.
بررسی‌های آژانس زنان سازمان ملل و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۳، نشان می دهد که در سطح جهان، حدود ۵۱,۱۰۰ زن و دختر توسط شریک زندگی یا عضو خانواده خود به قتل رسیدند، یعنی هر ۱٠ دقیقه، یک زن کشته شد.
این رقم نسبت به سال ۲۰۲۲، که تعداد قربانیان حدود ۴۸,۸۰۰ نفر بود، افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، قتل‌های عمدی زنان در اروپا و قاره آمریکا عمدتاً توسط شرکای زندگی در خانه صورت می‌گیرد. در مقابل، اکثر مردان در خارج از خانه و خانواده به قتل رسیدند.

این آفت در محیط های مختلف از جمله محیط کار و فضاهای آنلاین تشدید شده و با درگیری ها و تغییرات آب و هوایی تشدید شده است.

راه‌حل در پاسخ‌های قوی، پاسخگو کردن مجرمان، و تسریع اقدامات از طریق راهبردهای ملی و افزایش بودجه به انجمن های و سازمان های مرتبط با حقوق زنان است.

تقریباً   از هر سه زن یک نفر در طول زندگی خود خشونت را تجربه می کند . دختران در معرض خطر ویژه خشونت هستند – از هر ۴ دختر نوجوان ۱ نفر توسط شریک زندگی خود مورد آزار و اذیت قرار می گیرد . 

زن کشی  ، قتل عمدی یک زن یا دختر به دلیل جنسیت است. این یک مشکل جهانی و وحشیانه ترین، مشهودترین و افراطی ترین تجلی چرخه خشونت مبتنی بر جنسیت است که زنان و دختران تحمل می کنند. 

تغییرات اقلیمی

  • تغییرات اقلیمی و تخریب محیط زیست خطرات خشونت علیه زنان و دختران را به دلیل جابجایی، کمبود منابع و ناامنی غذایی و اختلال در خدمات به بازماندگان افزایش می‌دهد:
    • تخمین زده می شود که ۸٠ درصد از افرادی که به دلیل تغییرات آب و هوایی آواره شده اند، زنان هستند .
    • پس از طوفان کاترینا در سال ۲٠٠۵، میزان تجاوز جنسی در میان زنان آواره آواره ۶ برابر نرخ پایه در می سی سی پی در آن سال افزایش یافت .
    • پس از زلزله کانتربری، پلیس نیوزلند  افزایش ۵۳ درصدی خشونت خانگی را گزارش کرد .
    • در اتیوپی تعداد دخترانی که به ازدواج زودهنگام فروخته می‌شوند در ازای خرید دام برای کمک به خانواده‌ها برای مقابله با تأثیرات خشکسالی طولانی‌مدت افزایش یافت.
    • نپال شاهد افزایش قاچاق از ۳٠٠٠ تا ۵٠٠٠ نفر در سال در سال ۱۹۹٠ به ۱۲٠٠٠ تا ۲٠٠٠٠ نفر در سال پس از زلزله ۲٠۱۵ بود.

ختنه زنان

ختنه زنان (FGM) یک عمل عمیقاً ریشه‌دار است که میلیون‌ها زن و دختر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد . علیرغم تلاش های جهانی برای از بین بردن آن، ختنه زنان همچنان به ایجاد خطرات جدی برای سلامتی، نقض حقوق اساسی بشر، و تداوم نابرابری جنسیتی، به ویژه در بخش هایی از آفریقا و خاورمیانه ادامه می دهد.

  • بیش از 230 میلیون دختر و زن تحت ختنه زنان قرار گرفته اند که نشان دهنده افزایش ۱۵ درصدی یا ۳۰ میلیون دختر و زن بیشتر در مقایسه با داده های هشت سال پیش است.
  • در کشورهای جنوب صحرای آفریقا، از هر ۴ زن و دختر، ۱ نفر تحت ختنه زنان قرار گرفته است. اما سطوح در کشورهای مختلف بسیار متفاوت است. هنوز کشورهایی وجود دارند که ختنه زنان تقریباً جهانی است. که در آن حداقل ۹ نفر از هر ۱٠ دختر و زن ، ۱۵ تا ۴۹ ساله، قطع شده اند، در حالی که بیش از ۱٪ از دختران و زنان در کامرون و اوگاندا را مبتلا نمی کند

ادامه آمار سازمان ملل متحد را، درباره خشونت علیه زنان در جهان، در وبسایت سازمان ملل متحد دنبال کنید.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »