سیاست شرق _ وبسایت روزنامه« داون» پاکستان،به نقل از مقامات نظامی این کشور گزارش داد: در حملات دیشب، در مجموع ۲۴ مورد اصابت توسط هند، با سلاحهای مختلف، در شش منطقه گزارش شده است. بر اساس ارزیابی خسارات وارده در این شش منطقه، هشت پاکستانی کشته، ۳۵ نفر زخمی و دو نفر مفقود شدهاند.
بنا به همین گزارش، ارتش پاکستان نیز در تلافی حملات شبانه کشور همسایهاش به شش نقطه، از جمله در سیالکوت و بهاولپور ایالت پنجاب و همچنین جامو و کشمیر آزاد، پنج جت هندی را سرنگون کرده است.
رویارویی نظامی بین پاکستان و هند کمی پس از ساعت ۱ بامداد روز چهارشنبه، با حملات هوایی هند آغاز شد، زمانی که هند، «عملیات سیندور» را آغاز کرد.
اندکی پس از انتشار گزارشها، روابط عمومی نیروهای مسلح پاکستان، این حملات را تأیید کرد و گفت که هند این حملات را از داخل حریم هوایی خود انجام داده است.
عطاالله طرار، وزیر اطلاعات، سرنگونی دو جت هندی را حدود ساعت ۲:۴۵ بامداد پس از آغاز واکنش سریع پاکستان تأیید کرد. تأیید سومین هواپیمای هندی حدود ساعت ۳:۴۲ بامداد از طریق رسانه دولتی PTV منتشر شد و گفت: «نیروی هوایی پاکستان یک هواپیمای رافال دیگر هندی را در ۱۷ مایل دریایی جنوب غربی آوانتیپورا سرنگون کرد.»
سخنگوی ارتش حدود ساعت ۴ صبح ارزیابی جدیدی از خسارات این سناریو ارائه داد و از مرگ ۸ غیرنظامی خبر داد.
تأیید سرنگونی جتهای چهارم و پنجم هندی پس از ساعت ۵ صبح توسط وزرای دفاع و اطلاعات صورت گرفت.
ترار حدود ساعت ۷ صبح در وزارت اطلاعات در گفتگو با رسانهها اظهار داشت که هند پرچم سفید را در خط کنترل به اهتزاز درآورده و «شکست را پذیرفته است». وزیر این سخنان را در حالی بیان کرد که تصاویری از پرچم سفید در پسزمینه پخش میشد.
طرار گفت: «آنها مجبور شدهاند پرچم سفید را تکان دهند.» شبکه خبری پیتیوی همچنین فیلمی از یک پرچم سفید را که ظاهراً بر فراز یک سازه برافراشته شده بود، به اشتراک گذاشت.
ترار همچنین گفت که «چندین» پست ارتش هند در آن سوی مرز توسط نیروهای مسلح نابود شده است.
او یادآوری کرد که پاکستان خواستار تحقیق در مورد حمله پاهالگام شده بود، اما هند «این حمله را انجام داد».
او افزود: «این مایه شرمساری آنهاست که کارگران و شهروندان بیگناه را هدف قرار دادند.»
به گفته وزیر اطلاعات ، پاکستان در اقدامات تلافیجویانه خود هیچ غیرنظامی را در هند هدف قرار نداده است.
نکات برجسته کلیدی:
خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، در مصاحبهای با تلویزیون بلومبرگ گفت که پاکستان پنج هواپیمای هندی و چندین پهپاد را سرنگون کرده و پستهای بازرسی را در امتداد خط کنترل منهدم کرده است.
به همین ترتیب، عطاءالله طرار، وزیر اطلاعات پاکستان، ساعت ۵:۰۹ صبح در برنامه تلویزیونی جیو نیوز گفت که پاکستان پنج جت هندی را سرنگون کرده است.
او اظهار داشت: «[ما جتها را] در اخنور، امبالا، بارنالا و جامو سرنگون کردیم. ما همچنین کوادکوپترها و یک پهپاد بزرگ را سرنگون کردیم. این یک وضعیت ادامهدار است، باید ببینیم هند چه میکند.»
به گزارش رویترز ، ارتش اعلام کرد که پنج جت جنگنده هندی شامل سه فروند رافال و یک فروند از هر یک از هواپیماهای روسی، یک فروند سوخو-۳۰ و یک فروند میگ-۲۹، بودند.
سخنگوی ارتش به رویترز گفت که هواپیماهای هندی تنها پس از حمله به پاکستان هدف قرار گرفتند.
هند هیچ واکنشی به سرنگونی این جتها نشان نداد، که جدیترین خسارت برای ارتش هند در دهههای اخیر بود و خطر تشدید بیشتر تنشها را به همراه داشت.
جنگنده رافال، عضو جدیدی از ارتش هند است که بخشی از طرح نوسازی ارتش، کاهش وابستگی به تجهیزات روسی و افزایش تولید سلاحهای داخلی برای تأمین نیازهای نیروهای مستقر در امتداد دو مرز مورد مناقشه با پاکستان و چین محسوب میشود.
پیش از این درگیری، نیروی هوایی هند ۳۶ جنگنده رافال را در اختیار داشت، در حالی که ناوگان هوایی نیروی دریایی عمدتاً شامل جتهای میگ-۲۹ روسی است.
هند روز دوشنبه قراردادی را با شرکت داسو اویاسیون فرانسه برای خرید ۲۶ فروند جنگنده رافال دیگر به ارزش ۶۳۰ میلیارد روپیه (۷.۴ میلیارد دلار) برای نیروی دریایی خود در اواخر آوریل امضا کرد.
طرار پیش از این گفته بود که پاسخ نظامی پاکستان همچنان ادامه دارد، اما جزئیات عملیاتی را به اشتراک نگذاشت. او به شبکه تلویزیونی اسکای نیوز بریتانیا گفت : «ما دو هواپیمای هندی را سرنگون کردیم و همین الان که صحبت میکنیم، در حال پاسخ به تجاوز هند هستیم.»
تلویزیون پیتیوی هند با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «رسانههای هندی، در حالت جنون، دائماً داستانهای ساختگی درباره تلفات نیروی هوایی پاکستان و ادعاهای دروغین درباره هواپیماهای آسیبدیده منتشر میکنند.» وی افزود: «هیچ هواپیمای نیروی هوایی پاکستان آسیبی ندیده است.»
نخست وزیر، کمیته امنیت ملی را ساعت ۱۰ صبح به جلسه فراخوانده است.
بر اساس اطلاعیهای از سوی اداره آموزش عالی پنجاب، در پی این حمله، ایالت پنجاب امروز تمام موسسات آموزشی در سراسر استان را تعطیل کرده و تمام امتحانات برنامهریزی شده برای امروز به تعویق افتاده است.
در این اطلاعیه آمده است: «با این حال، امتحاناتی که توسط [یا] به نمایندگی از نهادهای آزمون بینالمللی برنامهریزی شدهاند، تحت تأثیر این تعویق قرار نخواهند گرفت.»
دولت هند با تأیید این خبر اعلام کرد: «کمی پیش، نیروهای مسلح هند عملیات سیندور را آغاز کردند» و زیرساختهایی را در پاکستان و جامو و کشمیر آزاد هند هدف قرار دادند که به ادعای دولت، «حملات تروریستی علیه هند از آنجا برنامهریزی و هدایت شده است».
در این بیانیه آمده است : «اقدامات ما متمرکز، سنجیده و غیرتشدیدکننده بوده است. هیچ یک از تأسیسات نظامی پاکستان هدف قرار نگرفته است. هند در انتخاب اهداف و روش اجرا، خویشتنداری قابل توجهی نشان داده است.»
سفارت هند در واشنگتن اعلام کرد که آجیت دووال، مشاور امنیت ملی هند، اندکی پس از حملات دهلی نو، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا را در جریان امور قرار داد.
روبیو بعداً در X نوشت که از نزدیک اوضاع را زیر نظر دارد و اوضاع بین هند و پاکستان را از نزدیک زیر نظر دارد. او گفت: «من اظهارات رئیس جمهور ایالات متحده را که اوایل امروز مطرح شد، تکرار میکنم که امیدوارم این وضعیت به سرعت پایان یابد و همچنان رهبران هند و پاکستان را برای رسیدن به یک راهحل مسالمتآمیز درگیر خواهیم کرد.»
دونالد ترامپ، حملات هند را، شرم آور خوانده بود.
شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان، این «حمله بزدلانه» را محکوم کرد و گفت که پاکستان «حق پاسخ قاطع به این اقدام جنگطلبانه تحمیلی از سوی هند را برای خود محفوظ میدارد».
نخست وزیر نوشت: «دشمن فریبکار حملهای بزدلانه به پنج مکان در پاکستان انجام داده است. پاکستان کاملاً حق پاسخ قاطع به این اقدام جنگطلبانه تحمیلی از سوی هند را برای خود محفوظ میدارد و پاسخی قاطع داده خواهد شد.»
او افزود: «تمام ملت در کنار نیروهای مسلح پاکستان ایستاده است و روحیه و روحیه کل ملت پاکستان بالاست. ملت پاکستان و نیروهای مسلح پاکستان به خوبی میدانند که چگونه با دشمن مقابله کنند.»
ما هرگز اجازه نخواهیم داد دشمن در اهداف شوم خود موفق شود.
انتهای پیام