پزشکیان: ما با گفتگو میخواهیم برادری، صلح و فرهنگ و تمدن ایران را معرفی کنیم.
سیاست شرق _ «مجمع گفتگوی تهران» (Tehran Dialogue Forum) از صبح یکشنبه (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) با حضور «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور و «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه و مقامات عالیرتبه از کشورهای مختلف، از جمله وزرا و رؤسای اندیشکدهها و صاحبنظران بینالمللی در مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امورخارجه، آغاز به کار کرد.
این مجمع روزهای ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴، با حضور ۲۰۰ هیات مشتمل بر مقامات ارشد ۵۳ کشور، وزرا و تصمیمسازان خلیج فارس، و نمایندگان سازمان ملل، برگزار میشود.
این رویداد با ۴۰ پنل تخصصی، پخش زنده جلسات، و پوشش ۵۰ رسانه خارجی، نقش ایران را بهعنوان کنشگری مسئول و پیشرو در دیپلماسی منطقهای و جهانی برجسته کرده و فضایی برای اجماع و تبیین نظم نوین منطقهای ایجاد میکند.
کمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی، بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، سراج الدین مهرالدین، وزیر خارجه تاجیکستان، متقی، سرپرست وزارت خارجه افغانستان، عادل عبدالمهدی، نخست وزیر پیشین عراق، آرمن گریگوریان، دبیر شورای امنیت ارمنستان، حکمت حاجی اف، دستیار رییس جمهور آذربایجان در این مجمع حضور دارند.
خطیب زاده: امیدواریم مفهوم وفاق را فراتر از مرزهای ملی گسترش دهیم
سعید خطیب زاده، معاون وزیر خارجه و دبیر مجمع گفتگوهای تهران در ابتدای شروع مجمع گفتگوهای تهران با اشاره به حضور مقامات مختلف خارجی در این مجمع گفت: در ابتدا به همه خوشامد میگویم. حضور دکتر پزشکیان رییس جمهور کشورمان مایهی دلگرمی است، ما از نگاه متوازن شما در عرصه سیاست خارجی متشکریم.
وی ادامه داد: دکتر پزشکیان با مفهوم وفاق، جان تازهای به گفتمان سیاسی کشور بخشیدند. وفاق یک رویکرد برای حل و فصل اختلافات در سطوح، داخلی، منطقهای و بینالمللی است. این رویکرد بر شنیدن استوار است.
خطیب زاده افزود: ما در این مجمع میخواهیم بیش از هر چیز با دلی گشوده و با صداقت، گفتگوهایی معنادار را تشکیل دهیم. امیدواریم مفهوم وفاق را فراتر از مرزهای ملی گسترش دهیم.
دبیر مجمع گفتگوهای تهران همچنین گفت: منطقه بیش از هر زمانی نیازمند روایتی نو از همزیستی مسالمت آمیز است. در این مجمع بیش از ۲۵۰ شرکت کننده بینالمللی، مقامات فعلی و سابق دو روز پرهیاهو را خواهند داشت. امیدوارم طی دو روز میزبان خوبی برای شما باشیم.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور اسلامی ایران در آغاز به کار مجمع گفتگوی تهران، بر اهمیت گفتوگو برای ترویج برادری و صلح تأکید کرد و هدف این نشست را معرفی فرهنگ و تمدن ایران دانست.
مسعود پزشکیان در توییتی به کرامت انسانی اشاره کرد و گفت: افرادی که به تجاوز رنگ انسانی میزنند، در واقع تحت تأثیر شیطانی درون خود هستند.
رئیسجمهوری گفت: ما با گفتوگو میخواهیم برادری، صلح و فرهنگ و تمدن ایران را معرفی کنیم.
مسعود پزشکیان در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) نوشت:
«میزبان وزرا، روسای اندیشکدهها و صاحبنظران بینالمللی در مجمع گفتگوی تهران هستیم. در صحبتم با اشاره به کرامت انسان در قرآن؛ گفتم آنها که رنگ انسانی به تجاوز میدهند، از شیطانی است که در درون خود دارند.
ما با گفتگو میخواهیم برادری، صلح و فرهنگ و تمدن ایران را معرفی کنیم.»
انتهای پیام