عملیاتهای نظامی و فدرال، دو حزب سیاسی اصلی آمریکا را بیش از پیش قطبی کرده است، چرا که ترامپ جمهوریخواه، تهدید کرده است که، «گوین نیوسام» ، فرماندار دموکرات کالیفرنیا ، را به دلیل مقاومت در برابر سرکوب فدرال، دستگیر خواهد کرد.سی
سیاست شرق _ دولت ترامپ، روز دوشنبه، به تفنگداران دریایی ایالات متحده، دستور ورود به لسآنجلس و تشدید حملات به معترضان را داد.
به نقل از خبرگزاری رویترز، این اقدام دولت فدرال در ورود گارد ملی و مقابله با معترضان به سیاست های مهاجرتی دونالد ترامپ، باعث خشم بیشتر معترضان خیابانی و رهبران دموکرات شد که نگرانیهایی را در مورد یک بحران ملی مطرح کردند.
مقامات اعلام کردند که انتظار میرود حدود ۷۰۰ تفنگدار دریایی مستقر در جنوب کالیفرنیا، دوشنبه شب یا سهشنبه صبح به لسآنجلس برسند، که این بخشی از یک استراتژی فدرال برای سرکوب تظاهرات خیابانی در مخالفت با یورشهای مهاجرتی است که بخشی از تلاشهای ویژه دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ است.
اگرچه گفته می شود، ماموریت آنها برای محافظت از پرسنل و اموال فدرال، موقتی و برای پر کردن خلاها، تا زمانی که یک گروه کامل ۴۰۰۰ نفره از نیروهای گارد ملی بتوانند به لسآنجلس برسند – اما این استقرار، استفادهای غیرمعمول از نیروی نظامی در حمایت از عملیات پلیس است و با وجود اعتراض رهبران ایالتی و محلی که درخواست کمک نکرده بودند، انجام میشود.
در همین حال، کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی ایالات متحده، متعهد شد که عملیات بیشتری را برای دستگیری مظنونان به نقض قوانین مهاجرت انجام دهد و سرکوبی را که باعث اعتراضات شده بود، گسترش دهد.
مقامات دولت ترامپ این اعتراضات را غیرقانونی خوانده و دموکراتهای ایالتی و محلی را به دلیل اجازه دادن به معترضان جهت ایجاد ناآرامیها و همچنین محافظت از مهاجران بدون مدرک با ایجاد پناهگاه در شهرها برای مهاجران سرزنش کردهاند.
عملیاتهای نظامی و فدرال، دو حزب سیاسی اصلی آمریکا را بیش از پیش قطبی کرده است، چرا که ترامپ جمهوریخواه، تهدید کرده است که، «گوین نیوسام» ، فرماندار دموکرات کالیفرنیا ، را به دلیل مقاومت در برابر سرکوب فدرال، دستگیر خواهد کرد.
ایالت کالیفرنیا روز دوشنبه از دولت ترامپ برای جلوگیری از استقرار گارد ملی و تفنگداران دریایی شکایت کرد و استدلال کرد که این اقدام ناقض قانون فدرال و حاکمیت ایالتی است.
سناتور جک رید، عضو ارشد دموکرات کمیته نیروهای مسلح سنا، گفت که از تصمیم ترامپ برای اعزام تفنگداران دریایی فعال «به شدت نگران» است.رید گفت: «رئیسجمهور با زور، اختیارات فرماندار و شهردار را لغو میکند و از ارتش به عنوان یک سلاح سیاسی استفاده میکند. این اقدام بیسابقه تهدید میکند که یک وضعیت پرتنش را به یک بحران ملی تبدیل کند.» او تاکید گفت: «از زمان تأسیس کشورمان، مردم آمریکا کاملاً روشن بودهاند: ما نمیخواهیم ارتش در خاک ایالات متحده، اجرای قانون را انجام دهد.»
اعلام استقرار تفنگداران دریایی در چهارمین روز متوالی اعتراضات صورت گرفت. اواخر روز دوشنبه، پلیس شروع به متفرق کردن صدها تظاهرکننده کرد که در مقابل یک بازداشتگاه فدرال در مرکز شهر لسآنجلس، جایی که مهاجران نگهداری میشوند، تجمع کرده بودند. پلیس اعلام کرد که در حال دستگیری افراد است.نیروهای گارد ملی برای جلوگیری از ورود مردم به ساختمان، یک مانع انسانی تشکیل داده بودند. سپس گروهی از پلیس به خیابان آمدند، مردم را از صحنه بیرون راندند و مهمات «کمتر کشنده» مانند کپسولهای گاز شلیک کردند. پلیس از روز جمعه از تاکتیکهای مشابهی استفاده کرده بود.
تفنگداران دریایی ایالات متحده به عنوان اولین نیروهای آمریکایی که در مداخلات نظامی ایالات متحده مستقر می شوند و آخرین نیروهایی که هرگونه اشغال سرزمینی را ترک کردند، شناخته میشوند.اگرچه نیروهای نظامی برای فجایع بزرگی مانند طوفان کاترینا و حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در داخل کشور مستقر شدهاند، اما استفاده از نیروها در داخل کشور در جریان ناآرامیهای داخلی بسیار نادر است.
با این حال، گفته می شود، حتی بدون استناد به قانون شورش ، ترامپ میتواند تحت شرایط خاص قانونی یا تحت اختیار خود به عنوان فرمانده کل قوا، تفنگداران دریایی را مستقر کند.آخرین باری که طبق قانون شورش، از ارتش برای اقدام مستقیم پلیس استفاده شد، در سال ۱۹۹۲ بود، زمانی که فرماندار وقت کالیفرنیا از رئیس جمهور جورج اچ دبلیو بوش خواست تا در واکنش به شورشهای لسآنجلس در پی تبرئه افسران پلیسی که رادنی کینگ، راننده سیاهپوست را مورد ضرب و شتم قرار داده بودند، کمک کند.
با این حال، نیوسام مدعی است که به عنوان فرماندار، وظیفه او فراخواندن گارد ملی است و اقدام ترامپ را «گامی بیچون و چرا به سوی اقتدارگرایی» توصیف میکند.
ترامپ در مقابل گفت که از پیشنهاد تام هومن، مسئول امور مرزی خود، مبنی بر دستگیری نیوسام به دلیل احتمال مانعتراشی در اجرای اقدامات مهاجرتی دولتش، حمایت میکند. ترامپ به خبرنگاران گفت: «اگر من جای تام بودم، این کار را میکردم. به نظرم عالی است.»
این اعتراضات تاکنون منجر به دستگیری چند ده نفر و خسارت به اموال عمومی شده است.مارزیتا سراتو، ۴۲ ساله، مهاجر نسل اولی که والدینش اهل مکزیک و هندوراس هستند، گفت: «آنچه اتفاق میافتد، هر آمریکایی، هر کسی را که میخواهد آزاد زندگی کند، صرف نظر از اینکه خانوادهاش چه مدت در اینجا زندگی کردهاند، تحت تأثیر قرار میدهد.»
به گزارش رسانههای محلی، اعتراضات روز دوشنبه در حداقل ۹ شهر دیگر آمریکا از جمله نیویورک، فیلادلفیا و سانفرانسیسکو نیز رخ داد.
در آستین، تگزاس، پلیس در درگیری با جمعیتی متشکل از چند صد معترض، مهمات غیرکشنده شلیک کرد و چندین نفر را بازداشت کرد.
پیش از پراکنده شدن معترضان در لسآنجلس، چند صد معترض در بیرون یک بازداشتگاه شعار «همه آنها را آزاد کنید» سر دادند، پرچمهای مکزیک و آمریکای مرکزی را به اهتزاز درآوردند و گاهی اوقات توهینهایی به افسران فدرال کردند.
هنگام غروب، مأموران با معترضانی که در بخش کوچک توکیوی شهر پراکنده شده بودند، درگیر شدند. در حالی که مردم از پاسیوهای آپارتمانهای بالای سطح خیابان نظارهگر بودند و گردشگران در داخل هتلها جمع شده بودند، گروه بزرگی از مأموران پلیس لسآنجلس و افسران و معاونان کلانترها چندین گلوله آتشین شلیک کردند، که همراه با گاز اشکآور در خیابانهای فرعی پیچید.
وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرد که بخش مهاجرت و گمرک این وزارتخانه در روزهای اخیر روزانه ۲۰۰۰ مجرم مهاجرتی را دستگیر کرده است که بسیار بالاتر از میانگین روزانه ۳۱۱ نفر در سال مالی ۲۰۲۴ تحت ریاست جمهوری جو بایدن است.
نوئم به برنامه «هانیتی» از شبکه فاکس نیوز گفت: «ما امروز عملیات بیشتری نسبت به روز قبل انجام دادیم و فردا این تلاشها را دوباره دو برابر خواهیم کرد.» «هرچه آنها بیشتر اعتراض کنند و مرتکب خشونت علیه مأموران اجرای قانون شوند، اداره مهاجرت و گمرک آمریکا (ICE) سختتر آنها را تعقیب خواهد کرد.»
کارن باس، شهردار لسآنجلس، با این اقدام مخالفت کرد و به MSNBC گفت: «اینجا شهر مهاجران است.»نوئم در پاسخ گفت: «آنها شهر مهاجران نیستند. آنها شهر مجرمان هستند.»
انتهای پیام