عراقچی: رویکرد مخرب برخی کشورهای اروپایی، باعث «پیچیدهتر شدن شرایط موجود و دشوارتر کردن مسیر دیپلماسی» میشود.
سیاست شرق _ سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و خانم کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در خصوص تجاوز نظامی مشترک رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران و همچنین موانع روند دیپلماسی پس از آن، به صورت تلفنی گفتوگو و تبادل نظر کردند.
به نقل از تسنیم، در این گفتگوی تلفنی، که عصر روز سه شنبه انجام شد، وزیر امور خارجه ایران، نسبت به تبعات مماشات در قبال نقض قوانین بین المللی و جنایات رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران هشدار داد.
وزیر امور خارجه ایران، با اشاره به دفاعی قاطع ملت از تمام سرزمینی و امنیت ملی کشور در برابر رژیم اسرائیل و آمریکا، اقدام تجاوزکارانه علیه تأسیسات هستهای صلحآمیز ایران و نیز کشتار ایرانیان را، ضربهای بیسابقه به دیپلماسی دانستند.
عراقچی افزود: ما با توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی، عملیات دفاعی خود را متوقف نموده و حسننیتمان را نشان داد. این اقدام نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران، نه جنگ طلب،نه آغازگر جنگ و نه مایل به تداوم آن است.
وزیر امور خارجه ایران همچنین با تاکید بر عدم اعتماد ایران به آمریکا تصریح کرد: تجاوزات نظامی از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا در حالی به ایران صورت گرفت، که ایران در میانه دیپلماسی بود و این آمریکا بود که با این تصمیم، به دیپلماسی خیانت کرد.
عراقچی با انتقاد از مواضع برخی کشورهای اروپایی و مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جریان صدور قطعنامه شورای حکام آژانس و در حمایت از تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران و عدم مخالفت با تصمیم مخاطره آمیز متجاوزان در هدف قرار دادن تاسیسات هستهای ایران گفت: تداوم «رویکرد مخرب» برخی کشورهای اروپایی باعث «پیچیدهتر شدن شرایط موجود و دشوارتر کردن مسیر دیپلماسی» میشود.
خانم کالاس نیز در این گفتوگوی تلفنی برای یافتن راه حلهای دیپلماتیک برای حل و فصل مسائل هستهای ایران و همچنین حمایت از جستجوهای جاری برای کاهش تنش و پایداری در منطقه حمایت کرد.
در همین رابطه، کایا کالاس روز سهشنبه ۱۰ تیر در متنی که در شبکه ایکس منتشر کرد، نوشت: به وزیر خارجه ایران گفته که همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید ادامه یابد و اتحادیه اروپا آماده تسهیل کردن این روند است.
او همچنین نوشت: هرگونه تهدید درباره خروج ایران از پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (انپیتی) به کاهش تنشها کمک نمیکند.
انتهای پیام