... امروز: جمعه - ۱۴ آذر - ۱۴۰۴
سیاسی ۱۴ آذر ۱۴۰۴ - 0:29 ق.ظ زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

پوتین: روسیه، کنترل کامل منطقه «دونباس» را می خواهد

سیاست شرق _ ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور، در مصاحبه‌ای که روز پنجشنبه منتشر شد، گفت که روسیه کنترل کامل منطقه «دونباس» اوکراین را با زور به دست خواهد گرفت، مگر اینکه نیروهای اوکراینی عقب‌نشینی کنند، چیزی که کیف قاطعانه آن را رد کرده است.

به نقل از خبرگزاری رویترز، پوتین در فوریه ۲۰۲۲ پس از هشت سال جنگ بین جدایی‌طلبان تحت حمایت روسیه و نیروهای اوکراینی در دونباس، که از مناطق دونتسک و لوهانسک تشکیل شده است، ده‌ها هزار نیرو را به اوکراین اعزام کرد.

بر اساس کلیپی که از تلویزیون دولتی روسیه پخش شد، پوتین پیش از سفر به دهلی نو به روزنامه ایندیا تودی گفت: «یا ما این سرزمین‌ها را با زور اسلحه آزاد می‌کنیم، یا نیروهای اوکراینی این سرزمین‌ها را ترک می‌کنند.»

اوکراین می‌گوید نمی‌خواهد قلمرو خود را که مسکو در میدان نبرد نتوانسته به دست آورد، به روسیه هدیه دهد و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، گفته است که نباید به مسکو به خاطر جنگی که خود آغاز کرده است، پاداش داده شود.

روسیه در حال حاضر ۱۹.۲ درصد از خاک اوکراین ، از جمله کریمه که در سال ۲۰۱۴ به خاک خود ضمیمه کرد، تمام لوهانسک، بیش از ۸۰ درصد از دونتسک، حدود ۷۵ درصد از خرسون و زاپوریژژیا و بخش‌هایی از مناطق خارکف، سومی، میکولائیف و دنیپروپتروفسک را کنترل می‌کند.حدود ۵۰۰۰ کیلومتر مربع (۱۹۰۰ مایل مربع) از دونتسک هنوز تحت کنترل اوکراین است.روسیه در مذاکرات با ایالات متحده در مورد طرح کلی یک توافق صلح احتمالی برای پایان دادن به جنگ، بارها گفته است که خواهان کنترل کل دونباس است – و ایالات متحده باید به طور غیررسمی کنترل مسکو را به رسمیت بشناسد.

روسیه در سال ۲۰۲۲ پس از همه‌پرسی‌هایی که غرب و کیف آن را ساختگی دانستند، اعلام کرد که مناطق اوکراینی لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژژیا اکنون بخشی از روسیه هستند. اکثر کشورها این مناطق – و کریمه – را به عنوان بخشی از اوکراین به رسمیت می‌شناسند.

پوتین روز سه‌شنبه در کرملین از استیو ویتکوف و جارد کوشنر، فرستادگان آمریکا، استقبال کرد و گفت که روسیه برخی از پیشنهادهای آمریکا در مورد اوکراین را پذیرفته است و مذاکرات باید ادامه یابد.

خبرگزاری  دولتی ریا روسیه به نقل از پوتین گزارش داد که دیدارش با ویتکوف و کوشنر «بسیار مفید» بوده و این دیدار بر اساس پیشنهادهایی بوده که او و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در ماه اوت در آلاسکا درباره آنها گفتگو کرده بودند.

کریمه

نیروهای روسی در سال ۲۰۱۴ کنترل کریمه را که در دریای سیاه در جنوب اوکراین قرار دارد، به دست گرفتند و پس از یک همه‌پرسی جنجالی برای پیوستن به روسیه، مسکو این منطقه را به خاک روسیه ملحق کرد. مساحت آن حدود ۲۷۰۰۰ کیلومتر مربع است.

روسیه می‌گوید کریمه از نظر قانونی بخشی از روسیه است. موضع اوکراین این است که کریمه بخشی از اوکراین است، هرچند برخی از مقامات اوکراینی به‌طور خصوصی اذعان می‌کنند که بازگرداندن کریمه به اوکراین با زور بسیار دشوار خواهد بود.کریمه در قرن هجدهم توسط کاترین کبیر به امپراتوری روسیه ملحق شد. پایگاه دریایی روسیه در دریای سیاه در سواستوپل کمی پس از آن تأسیس شد.در سال ۱۹۲۱، کریمه تا سال ۱۹۵۴ بخشی از روسیه در اتحاد جماهیر شوروی بود، تا اینکه نیکیتا خروشچف، رئیس حزب کمونیست و یک اوکراینی تبار، آن را به اوکراین، که در آن زمان یکی از جمهوری‌های شوروی بود، تحویل داد.

روسیه حدود ۴۶۵۷۰ کیلومتر مربع یا ۸۸٪ از منطقه دونباس در شرق اوکراین، از جمله تمام منطقه لوهانسک و ۷۵٪ از منطقه دونتسک را کنترل می‌کند.حدود ۶۶۰۰ کیلومتر مربع هنوز تحت کنترل اوکراین است، اما روسیه بیشتر انرژی خود را در امتداد جبهه دونتسک متمرکز کرده و به سمت آخرین شهرهای بزرگ باقی مانده پیشروی می‌کند.جدایی‌طلبان مورد حمایت روسیه در مناطق دونتسک و لوهانسک در سال ۲۰۱۴ از کنترل دولت اوکراین خارج شدند و خود را «جمهوری‌های خلق» مستقل اعلام کردند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »