... امروز: پنجشنبه - ۱۸ اردیبهشت - ۱۴۰۴
سیاسی ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - 4:56 ب.ظ زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

جوزف نای، خالق مفهوم “قدرت نرم”، درگذشت

این پژوهشگر مشهور، که ریاست پیشین دانشکده کندی دانشگاه هاروارد را بر عهده داشت، مفهوم تأثیرگذار "قدرت نرم" را در علوم سیاسی پایه‌گذاری کرد.
{“remix_data”:[],”remix_entry_point”:”challenges”,”source_tags”:[“local”],”origin”:”unknown”,”total_draw_time”:0,”total_draw_actions”:0,”layers_used”:0,”brushes_used”:0,”photos_added”:0,”total_editor_actions”:{},”tools_used”:{“addons”:1},”is_sticker”:false,”edited_since_last_sticker_save”:true,”containsFTESticker”:false}

سیاست شرق _ دانشگاه هاروارد اعلام کرد که، جوزف نای، دانشمند علوم سیاسی و خالق مفهوم «قدرت نرم»، در سن ۸۸ سالگی، چشم از جهان فرو بست.

این پژوهشگر مشهور، که ریاست پیشین دانشکده کندی دانشگاه هاروارد را بر عهده داشت، مفهوم تأثیرگذار “قدرت نرم” را در علوم سیاسی پایه‌گذاری کرد.

نای از سال ۱۹۶۴ عضو هیئت علمی دانشگاه معتبر هاروارد بود و ۱۴ کتاب و بیش از ۲۰۰ مقاله علمی منتشر کرد.

نای در دوره ریاست جمهوری بیل کلینتون به عنوان دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور امنیت بین‌الملل فعالیت می‌کرد و در دولت جیمی کارتر رئیس جمهور پیشین آمریکا در حوزه امنیت ملی فعالیت می‌کرد و در طول دوران کاری‌اش به موضوعات گوناگونی مانند کنترل تسلیحات و پان‌آفریقانیسم پرداخت. با این حال نای در سطح بین‌المللی عمدتاً به‌خاطر ایده‌اش درباره‌ی مفهوم “قدرت نرم” که در دهه ۱۹۸۰ توسعه داد، شناخته می‌شود.

طبق این نظریه کشورها می‌توانند از طریق عوامل “نرم” نظیر فرهنگ نیز قدرت خود را گسترش دهند و تحقق این هدف تنها متأثر از عوامل “سخت” نظیر هزینه‌های نظامی، تسلیحات و تحریم‌های اقتصادی نیست.

نای عمدتا بخاطر همکاری با «رابرت کوهن» استاد دانشگاه پریستون در توسعه تئوری «نئولیبرالیسم» در روابط بین‌الملل شناخته شده است.

«گراهام آلیسون» از دیگر اندیشمندان حوزه روابط بین‌الملل در بیانیه‌ای گفت که نای بیش از هر چیزی به تلاش‌های دیپلماتیک خود برای جلوگیری از جنگ هسته‌ای افتخار می‌کرد.

جوزف نای از منتقدان دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی آمریکا بود و وی را مخالف نهادهایی که جایگاه جهانی آمریکا را تقویت می‌کرد، می‌دانست.
انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »