سه کشور چین، روسیه و کره شمالی، بیشترین تهدیدات موشکی را، با توجه به برد موشک های هسته ای خود(تا ۱۳ هزار کیلومتر)، علیه خاک آمریکا دارند.
سیاست شرق _ دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز سهشنبه اعلام کرد که طرحی برای سپر دفاع موشکی ۱۷۵ میلیارد دلاری «گنبد طلایی»(بیشتر بخوانید) انتخاب کرده و یک ژنرال نیروی فضایی را برای ریاست این برنامه بلندپروازانه با هدف جلوگیری از تهدیدات چین و روسیه منصوب کرده است.
به نقل از رویترز، این برنامه که اولین بار در ژانویه توسط ترامپ دستور داده شد، با هدف ایجاد شبکهای از ماهوارهها، شاید به تعداد صدها ماهواره، برای شناسایی، ردیابی و احتمالاً رهگیری موشکهای مهاجم انجام میشود.
ترامپ در کنفرانس مطبوعاتی کاخ سفید گفت که ژنرال مایکل گوتلین، فرمانده نیروی فضایی ایالات متحده، مدیر ارشد برنامهای خواهد بود که به طور گسترده به عنوان سنگ بنای برنامهریزی نظامی ترامپ تلقی میشود.
ترامپ با اظهار اینکه، گنبد طلایی «از میهن ما محافظت خواهد کرد»، افزود که کانادا گفته است میخواهد بخشی از آن باشد.
در همین رابطه، دفتر مارک کارنی، نخست وزیر کانادا، در بیانیهای اعلام کرد که او و وزرایش در حال مذاکره در مورد روابط جدید امنیتی و اقتصادی با همتایان آمریکایی خود هستند.
رئیس جمهور آمریکا افزود: «این بحثها طبیعتاً شامل تقویت نوراد و طرحهای مرتبط مانند گنبد طلایی میشود.»
ترامپ گفته است که این سپر دفاعی که هزینهای حدود ۱۷۵ میلیارد دلار خواهد داشت، باید تا پایان دوره ریاست جمهوریاش در ژانویه ۲۰۲۹ عملیاتی شود، اما کارشناسان صنعت دفاعی در مورد این بازه زمانی و هزینه آن اطمینان کمتری داشتند.
ترامپ با اشاره به سیستم دفاع موشکی فضایی یا همان «جنگ ستارگان» که ریگان پیشنهاد داده بود، گفت: «رونالد ریگان سالها پیش این را میخواست، اما آنها فناوری آن را نداشتند.
برنامه گنبد طلایی، با بررسیهای سیاسی و عدم قطعیت در تامین مالی مواجه است.تام کاراکو از مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی گفت: «دادههای جدید ۱۷۵ میلیارد دلار را نشان میدهد، اما این سوال همچنان باقی است که در چه بازه زمانی. احتمالاً ۱۰ سال.»
هرچند ساخت یک گنبد آهنین برای ایالات متحده، به دلیل وسعت بیش از هفت و نیم میلیون کیلومترمربعی این کشور، مشابه آنچه اسرائیل ساخته است، دور از واقعیت شمرده می شود، با این حال، افزایش سپر های موشکی چند لایه امریکا در کشورهای متحد آمریکا در آسیا و اروپا، می تواند بخشی از استراتژی دونالد ترامپ در این خصوص باشد، با این وجود، این طرح نیز می تواند موجب تحرک شرکت های اسلحه سازی و تخصیص بودجه های کلان در این رابطه نیز گردد.
با این حال، سه کشور چین، روسیه و کره شمالی، بیشترین تهدیدات موشکی را، با توجه به برد موشک های هسته ای خود(تا ۱۳ هزار کیلومتر)، علیه خاک آمریکا دارند.
یکی از برنامه های دونالد ترامپ، کاهش بودجه دولت است، این در حالی است که، این سپر موشکی، به هزینه های دفاعی این کشور، خواهد افزود.
انتهای پیام