کالاس: "اکثریتی قاطع" از کشورهای عضو خواستار بررسی پایبندی اسرائیل به اصول بنیادین توافق سال ۲۰۰۰ بین این کشور و اتحادیه اروپا مبنی بر تعهد و احترام به رعایت حقوق بشر شدهاند.
سیاست شرق _ اسرائیل حدود ۱۱ هفته است که از ورود مواد غذایی و کالاهای ضروری به نوار غزه ممانعت کرده. در روزهای اخیر نیز تنها تعداد کمی از کامیونهای حامل مواد غذایی وارد این باریکه شدهاند که کفاف حداقل نیازهای ساکنان آن را نیز نمیدهند؛ مسئله ای که موجب واکنش اتحادیه اروپا، شده است.
به نقل از خبرگزاری دویچه وله، علاوه بر ممانعت اسرائیل از ورود مواد غذایی، غیرنظامیان در نوار غزه هدف حملات سنگین و شبانهروزی اسرائیل هستند.
به گفته ماجد ابو رمضان، وزیر بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین، در روزهای اخیر ۲۹ کودک و سالمند بهدلیل گرسنگی در نوار غزه جان خود را از دست دادهاند.
سیاست سختگیرانه اسراییل نسبت به ساکنین نوار غزه، باعث شد که اروپا، به آن واکنش نشان دهد. انگلیس، روابط تجاری خود را با اسرئیل قطع و برخی شهرکنشینان کرانه باختری را تحریم کند. با تشدید بحران انسانی در غزه، اتحادیه اروپا نیز از قصد خود برای بازبینی توافق مشارکت سیاسی و اقتصادی خود با اسرائیل خبر داد.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی این اتحادیه در نشست وزرای خارجه در بروکسل وضعیت در نوار غزه را “فاجعهبار” خواند و گفت “اکثریتی قاطع” از کشورهای عضو خواستار بررسی پایبندی اسرائیل به اصول بنیادین توافق سال ۲۰۰۰ بین این کشور و اتحادیه اروپا مبنی بر تعهد و احترام به رعایت حقوق بشر شدهاند.
هلند اعلام کرده تا زمانی که بررسی پایبندی اسرائیل به توافق یاد شده انجام نشده باشد، با تمدید برنامه همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل به مدت دو سال مخالفت خواهد کرد.
انتهای پیام