امضاکنندگان این نامه با اشاره به جنگ اسرائیل علیه غزه و افزایش خشونت علیه فلسطینیها در کرانه باختری اشغالی، تأکید کردند که «وضعیت وخیم» مستلزم واکنشی قوی از سوی انگلیس است.
سیاست شرق _ بیش از ۵۰ مقام سابق انگلیس و مقامات سازمان ملل در نامهای از کییر استارمر نخستوزیر انگلیس خواستند کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.
به نقل از الجزیره، امضاکنندگان این نامه با اشاره به جنگ اسرائیل علیه غزه و افزایش خشونت علیه فلسطینیها در کرانه باختری اشغالی، تأکید کردند که «وضعیت وخیم» مستلزم واکنشی قوی از سوی انگلیس است.
در این نامه آمده است: به رسمیت شناختن کشور فلسطین اولین گام اساسی برای شکستن شرایط مرگبار کنونی است. یک رویکرد چندجانبه هماهنگ تنها راه معتبر پیش رو است و توسط بسیاری از کشورهای اروپا، خاورمیانه و جهان گستردهتر حمایت خواهد شد.
این مقامات در نامه خود خواستند: انگلیس با پیوستن به ۱۴۷ کشوری که تاکنون فلسطین را به رسمیت شناختهاند و اعمال نفوذ خود به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، بار دیگر بر اجماع گسترده بینالمللی مبنی بر اینکه حق تعیین سرنوشت و تشکیل کشور فلسطین نه تنها غیرقابل مذاکره است، بلکه عناصر اساسی برای هرگونه فرآیند صلح پایدار و عادلانه است، تأکید خواهد کرد.
در ماه تیر نزدیک به ۶۰ نماینده پارلمان انگلیس از «حزب کارگر» از دولت لندن خواستند که فوراً فلسطین را به عنوان یک کشور به رسمیت بشناسد.
در ماه های اخیر، رسانههای صهیونیستی گزارش دادهاند که یسرائیل کاتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، طرحی برای انتقال اجباری ساکنان نوار غزه به رفح در جنوب این منطقه ارائه داده است. طبق گزارشها، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم نیز با این طرح موافقت کرده است؛ اقدامی که واکنشهای گسترده بینالمللی در پی داشته و بهعنوان نقض آشکار قوانین بینالملل شناخته میشود.
کشور فلسطین توسط ۱۴۷ کشور به رسمیت شناخته شده که ۷۵ درصد از کشورهای عضو سازمان ملل را تشکیل میدهند. همچنین واتیکان، مقر مقدس نهاد حاکم کلیسای کاتولیک که دارای وضعیت ناظر سازمان ملل است، این کشور را به رسمیت میشناسند.
امسال، در بحبوحه ادامه نسلکشی صهیونیستها علیه غزه، ۹ کشور ارمنستان، اسلوونی، ایرلند، نروژ، اسپانیا، باهاما، ترینیداد و توباگو، جامائیکا و باربادو، رسماً کشور فلسطین را به رسمیت شناختند که نشاندهنده حمایت فزاینده بینالمللی است.
انتهای پیام