... امروز: یکشنبه - ۱۵ مهر - ۱۴۰۳
سیاسی ۰۹ مهر ۱۴۰۳ - 0:13 ق.ظ زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

پیشتازی حزب راستگرای “آزادی”، در انتخابات اتریش

بر اساس آخرین نتایج، حزب  راستگرای "آزادی" اتریش (FPÖ)، به رهبری هربرت کیکل، با کسب ۲۹.۲ درصد پیشتاز است که در مقایسه با انتخابات سال ۲۰۱۹، حدود ۱۳ درصد بر آرای خود افزوده است.

سیاست شرق _ در انتخابات پارلمانی اتریش، حزب راستگرای ” آزادی” اتریش، به قوی‌ترین نیرو تبدیل شدند؛ اما هیچ حزبی، در حال حاضر، تمایلی به ائتلاف با آنها را ندارد.

به نقل از دویچه وله، دو حزب محافظه‌کار و سوسیال‌ دموکرات،در این انتخابات، در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند.

انتخابات شورای ملی (پارلمان) اتریش روز یکشنبه ۲۹ سپتامبر (۸ مهرماه) برگزار شد. حدود ۶.۴ میلیون شهروند این کشور برای مشارکت در این انتخابات فراخوانده شده شدند.

بر اساس آخرین نتایج، حزب  راستگرای “آزادی” اتریش (FPÖ)، به رهبری هربرت کیکل، با کسب ۲۹.۲ درصد پیشتاز است که در مقایسه با انتخابات سال ۲۰۱۹، حدود ۱۳ درصد بر آرای خود افزوده است.

محافظه‌کاران “حزب مردم” اتریش (ÖVP) به رهبری صدراعظم کنونی، کارل نهامر، با کسب ۲۶.۲ درصد آرا در جایگاه دوم قرار گرفتند، که در قیاس با دور انتخابات قبلی، ۱۱.۲ درصد از آرای خود را از دست داده است. به نظر می‌آید این آرای خاکستری به راست گرایش یافته‌اند.

“حزب سوسیال‌ دموکرات اتریش” (SPÖ، با ۲۱ درصد آرا، در جایگاه سوم نشسته است و حدود دو دهم درصد آرای خود را نسبت به انتخابات پیشین از دست داده است.

حزب سبزها که در حال حاضر با حزب صدراعظم کارل نهامر یعنی محافظه‌کاران، در ائتلاف دولت مشارکت دارد، با کسب ۸.۲ درصد آرا (با از دست دادن ۵.۷درصد آرا) و لیبرال‌های “نئوس” با کسب ۸.۹ درصد وارد پارلمان شدند.
“حزب آبجو” (Bierpartei) و حزب کمونیست اتریش (KPÖ)، به وضوح نتوانستند حد نصاب چهار درصدی را برای خود تضمین کنند و بدین گونه از ورود به پارلمان باز مانده‌اند.

به نظر می رسد، حتی اگر حزب راستگرای “آزادی” اتریش FPÖ، به قوی‌ترین جناح پارلمان بدل شود، با توجه به مواضع سیاسی جنجالی رهبر این حزب، هربرت کیکل، تضمینی نیست که او بتواند یک شریک ائتلافی برای تشکیل دولت و تعیین صدراعظم بعدی بیابد.
علاوه بر این، الکساندر فان در بلن، رئیس‌جمهور فدرال، از حزب سبزها نیز، می‌تواند از دادن مأموریت به کیکل برای تشکیل دولت امتناع ورزد.

در پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر ریاست‌جمهوری اتریش می‌توان خواند که رئیس‌جمهور فدرال که به طور مستقیم از سوی مردم انتخاب می‌شود، “بر اساس قانون اساسی از آزادی کامل برخوردار است” و بنابراین مجبور نیست نامزدی را از قوی‌ترین جناح انتخاب کند.

بر اساس آخرین خبرها، دیگر احزاب، همکاری یا ائتلاف با حزب راستگرا برای تشکیل دولت را رد کرده‌اند. این احتمال وجود دارد که صدراعظم محافظه‌کار کنونی، کارل نِهامر، تلاش کند تا برای نخستین بار ائتلاف سه حزبی با سوسیال‌ دموکرات‌ها و لیبرال‌ها را تشکیل دهد.

حزب آزادی اتریش (Freiheitliche Partei Österreichs) حزبی سیاسی راست‌گرای پوپولیست در  اتریش است. از نظر سیاسی حزب پان ژرمن و در اردوگاه ناسیونال-لیبرال قرار دارد. حزب در سال ۱۹۵۶ ایجاد شد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »