... امروز: چهارشنبه - ۱۱ تیر - ۱۴۰۴
اجتماعی ۱۹ مهر ۱۴۰۳ - 7:38 ب.ظ زمان تقریبی مطالعه: 7 دقیقه
کپی شد!
0

دهم اکتبر ۲۰۲۴؛ روز “بهداشت روانی در محیط کار”

سازمان جهانی بهداشت از دولت‌ها و نهادهای مسئول بهداشت خواسته است، تا عوامل و زمینه‌های بروز مشکلات روانی در محیط کار را شناسایی، بررسی و برطرف کنند و همچنین خدمات مربوط به بهداشت روانی را برای کارکنان در محیط کار و خارج از آن گسترش دهند.

سیاست شرق _ سازمان جهانی بهداشت، دهم اکتبر را روز جهانی سلامت روان نامگذاری کرده و شعار امسال را ،« بهداشت روانی در محیط کار» اعلام کرده است و از دولت‌ها و نهادهای مرتبط با بهداشت، خواسته است تا در زمینه ارتقای سطح بهداشت روانی کارکنان اقدامات لازم را انجام دهند.

برآورد شده است که بیش از ۳۰ درصد از مردم جهان با یکی از انواع اختلالات روانی بالینی دست به گریبان هستند، این در حالی است که استرس‌های ناشی از زندگی روزمره و همچنین حوادثی نظیر جنگ و یا مخاطرات مختلف بخش زیادی از مردم جهان را تحت تاثیر قرار داده است. همچنین گروه زیادی از کارکنان در موسسات مختلف در برخی کشورها با مشکلاتی نظیر تبعیض، برخورد نادرست و حتی توهین، تحقیر و آزار جنسی روبرو هستند.

سازمان جهانی بهداشت از دولت‌ها و نهادهای مسئول بهداشت خواسته است، تا عوامل و زمینه‌های بروز مشکلات روانی در محیط کار را شناسایی، بررسی و برطرف کنند و همچنین خدمات مربوط به بهداشت روانی را برای کارکنان در محیط کار و خارج از آن گسترش دهند.

تاریخچه روز جهانی سلامت روان

روز جهانی سلامت روان برای اولین بار در ۱۰ اکتبر ۱۹۹۲ برگزار شد. این روز به عنوان فعالیت سالانه فدراسیون جهانی سلامت روان، توسط معاون دبیر کل وقت «ریچارد هانتر» آغاز شد. این روز هر ساله در تاریخ ۱۰ اکتبر گرامی داشته می شود.

در آغاز، این روز موضوع خاصی نداشت. اهداف آن اهداف کلی ، ارتقا حمایت از سلامت روان و آموزش مردم در مورد موضوعات مرتبط بود. در سه سال اول یکی از اصلی ترین فعالیت های بزرگداشت این روز، پخش تلویزیونی دو ساعته در سطح جهان از طریق سیستم ماهواره ای آژانس اطلاعاتی ایالات متحده از استودیوهای Talahassee ، فلوریدا بود. اعضای هیئت مدیره WFMH از استودیو با مشارکت تلفنی زنده از استرالیا ، شیلی ، انگلیس و زامبیا و بخش هایی که از ژنو ، آتلانتا و مکزیکوسیتی تهیه شده بود شرکت کردند.

در اولین پخش تلویزیونی از این دست متوجه شدیم که واقعاً به آنجا بسیار دورتر رسیده ایم ، زیرا از سوازیلند ، جایی که گروهی از اعضای WFMH برای دیدن برنامه جمع شده بودند ، یک تماس تلفنی پیش بینی نشده و برنامه ریزی نشده وجود داشت و در آن سال، اولین گزارش مربوط به بازخورد از پرو ارائه شد.

اولین موضوع روز جهانی سلامت روان

در سال ۱۹۹۴ ، به پیشنهاد دبیرکل وقت اوژن برودی ، برای اولین بار از موضوعی برای این روز استفاده شد. این موضوع “بهبود کیفیت خدمات بهداشت روان در سراسر جهان” بود. گزارشات بازخورد بلافاصله پس از آن کمپین با ۲۷ کمپین ملی قابل توجه در استرالیا و انگلیس از ۲۷ کشور دریافت شد. در بسیاری از کشورها اعضای هیئت مدیره WFMH در ترتیب دادن برنامه ها نقش اساسی داشتند. در طی سه سال ، روز به مناسبت ارزشمندی برای ادارات دولتی علاقه مند ، سازمان ها و افراد متعهد تبدیل شده بود تا برنامه هایی را برای تمرکز بر جنبه های مراقبت از بهداشت روان تنظیم کنند.

در سال ۱۹۹۵ طیف گسترده ای از رویدادهای بین المللی از سراسر جهان به دبیرخانه WFMH گزارش شد ، از یک ماه رویدادها در مصر ، تا کنفرانسی که توسط فدراسیون بهداشت روان در فرانسه در وزارت بهداشت برگزار شد ، جشن جامعه در جزایر کوچک میکرونزی در اقیانوس آرام. در انگلستان ، که یک برنامه ملی بزرگ وجود داشت. هر ساله، موضوعات روز جهانی سلامت روان، انتخاب و اعلام می شود و در کشورهای مختلف، در این خصوص، برنامه هایی، در نظر گرفته می شود.

بطور مثال:

۱۹۷۳ برخورد فرهنگ ها؛

۱۹۷۹ سلامت روان کودکان و خانواده هایشان؛

۱۹۸۱ سلامت روان،ارزش های فرهنگی و توسه اجتماعی؛

۱۹۸۷ دنیای بزرگ سلامت روان؛

۱۹۸۹ سلامت روان،نگرانی و دغدغه همه؛

۱۹۹۶ زنان و سلامت روان؛

۱۹۹۷ کودکان و سلامت روان؛

۱۹۹۸ سلامت روان و حقوق بشر؛

۱۹۹۹ سلامت روان و پیری؛

۲۰۰۲ اثرات ضربه و خشونت بر کودکان و نوجوانان؛

۲۰۰۳ اختلالات عاطفی و رفتاری کودکان و نوجوانان؛

۲۰۰۴ رابطه بین سلامت جسمی و روانی: اختلالات همزمان؛

۲۰۰۵ سلامت روحی و جسمی در سراسر طول زندگی؛

۲۰۰۶ – کاهش خطر: بیماری ذهنی و خودکشی؛

۲۰۰۷ سلامت روان در جهانی در حال تغییر: تأثیر فرهنگ و تنوع؛

۲۰۰۸ سلامت روان را به عنوان یک اولویت جهانی در نظر بگیریم: افزایش مقیاس خدمات از طریق حمایت و اقدام شهروندان؛

۲۰۰۹ سلامت روان در مراقبت های اولیه: تقویت درمان و ارتقا سلامت روان؛

۲۰۱۰ سلامت روان و بیماریهای مزمن جسمی؛

۲۰۱۱: سرمایه گذاری در سلامت روان؛

۲۰۱۲: افسردگی یک بحران جهانی

۲۰۱۳ سلامت روان و بزرگسالان مسن؛

۲۰۱۴ زندگی با اسکیزوفرنی؛

۲۰۱۵ عزت و کرامت در سلامت روان؛

۲۰۱۶ کمک های اولیه روانشناختی و سلامت روان؛

۲۰۱۷  سلامت روان در محل کار؛

۲۰۱۸ جوانان و سلامت روان در جهانی در حال تغییر؛

۲۰۱۹ ارتقا سلامت روان و پیشگیری از خودکشی؛

روز جهانی سلامت روان ۲۰۲۰

افراد نسبتاً کمی در سراسر جهان به خدمات سلامت روان با کیفیت دسترسی دارند و در کشورهایی با درآمد کم یا متوسط بیش از ۷۵ درصد از مبتلایان به اختلالات روانی، عصبی یا مشکلات سوءمصرف مواد هیچ‌گونه درمان مناسبی دریافت نمی‌کنند. در این راستا و با هدف افزایش آگاهی و ارائه آموزش‌های لازم درباره بیماری‌های روانی و از بین بردن تفکر منفی درباره آن‌ها، سازمان جهانی بهداشت در سال ۱۹۹۲ دهمین روز از ماه اکتبر را به‌عنوان روز جهانی سلامت روان نام‌گذاری کرده است. این روز فرصتی را در اختیار تمامی فعالان این حوزه قرار می‌دهد تا با ارائه اطلاعات لازم درباره فعالیت‌های خود در زمینه بهداشت روان، به عملی شدن اقدامات لازم برای درمان این دسته از بیماران در سراسر جهان کمک کنند.

جهان امروز و سلامت روان

مجمع جهانی اقتصاد (۲۰۱۸) خاطرنشان کرد که اختلالات سلامت روان در هر کشوری در جهان در حال افزایش است و در صورت عدم رسیدگی به عدم موفقیت در پاسخگویی ، ممکن است برای اقتصاد جهانی بین سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۳۰ تا ۱۶ تریلیون دلار هزینه داشته باشد. ما با یک بحران بین المللی سلامت روان روبرو هستیم و داریم.

بنابراین ، انگیزه برای پوشش جهانی بهداشت (UHC) ، که به عنوان یک هدف اصلی در هدف توسعه پایدار برای سلامتی و رفاه بیان می شود ، ناشی از میل به عدالت سلامت در سراسر جهان است (سازمان ملل متحد. اهداف توسعه پایدار: ۱۷ هدف برای دنیای ما را متحول کنید. نیویورک: سازمان ملل متحد ؛ ۲۰۱۵). منظور از پوشش بهداشت جهانی این است که همه افراد بدون مشکلات مالی به خدمات سلامت روان با کیفیت مورد نیاز خود ، در هر زمان و مکانی که نیاز دارند ، دسترسی دارند. این امکان پذیر است و با مراقبت های بهداشتی اولیه قوی آغاز می شود که رویکرد کل جامعه را در مورد سلامتی و رفاه اتخاذ می کند و محور آن نیازها و ترجیحات افراد ، خانواده ها و جوامع است. برای تحقق بخشیدن به سلامت همه ، دولت ها باید روی سلامت روان سرمایه گذاری کنند.

تحت شرایط اضطراری بهداشت جهانی فعلی ، هیچ کس نباید مراقبت های سلامت روان را منع کند. برنامه های ملی حمایت روانی و سلامت روان نیاز به رسیدگی به پیامدهای بهداشت روانی بیماری همه گیر COVID-19 و تأثیر آن بر شهروندان دارد.

وظیفه همه در روز جهانی سلامت روان

سلامت روانی، یک حق انسانی است ، وقت آن است که سلامت روان برای همه در دسترس باشد. مراقبت های بهداشتی اولیه با کیفیت و قابل دسترسی ، پایه ای برای پوشش سلامت جهانی است و به عنوان جهانی که با شرایط اضطراری بهداشتی دست و پنجه نرم می کند ، فوراً مورد نیاز است.

بنابراین باید سلامت روان را برای همه و برای همه ، در همه جا به امری واقعی بدل شود.

این فراخوان برای اقدام از طریق اتحاد ، همکاری و مشارکت تقویت خواهد شد تا اطمینان حاصل شود که سرمایه گذاری در سلامت روان ، در اولویت قرار دارد. همچنین این زمانی است که می توانیم از انعطاف پذیری نشان داده شده توسط افراد و جوامعی که برای پاسخگویی در زمان بحران ، و همچنین زمان تأمل فراوان و یافتن راه حل های خلاقانه ، خود و جوامع خود را دوباره راه اندازی کرده اند ، تجدید قوا کرده و دوباره کشف کرده اند ، استفاده کنیم.

روز جهانی سلامت روان به سادگی یک روز نیست. روز جهانی سلامت روان با هدف آگاهی بخشیدن به جامعه جهانی در مورد دستور کارهای مهم بهداشت روان – با صدایی یکپارچه از طریق همکاری با هم برای اقدام و ایجاد تغییر پایدار از طریق پیام هایی که منتشر می شود.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »