... امروز: یکشنبه - ۰۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
سیاسی ۱۷ فروردین ۱۴۰۲ - 9:17 ق.ظ زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در پکن

وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی، در این دیدار با تاکید بر از سرگیری رسمی روابط دوجانبه، گام های اجرایی در مسیر بازگشایی سفارتخانه ها و سرکنسولگری های دو کشور، را مورد گفتگو و تبادل نظر قرار دادند.

سیاست شرق _ حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه ایران و فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی، با یکدیگر در پکن دیدار و گفتگو کردند.

به نقل از وبسایت وزارت امورخارجه ، امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، که در راس هیاتی شب گذشته (چهارشنبه) بمنظور دیدار با همتای عربستانی خود وارد پکن پایتخت چین شده بود، امروز (پنجشنبه) با فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی دیدار و گفتگو کرد.

وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی، در این دیدار با تاکید بر از سرگیری رسمی روابط دوجانبه، گام های اجرایی در مسیر بازگشایی سفارتخانه ها و سرکنسولگری های دو کشور، را مورد گفتگو و تبادل نظر قرار دادند و همچنین برخی از موضوعات گفتگو و تبادل نظر کردند.

این نخستین دیدار وزرای خارجه دو کشور بعد از ۷ سال قطع روابط دیپلماتیک است.

به گزارش سیاست شرق، ایران و عربستان ۱۹ اسفندماه سال گذشته پس از هفت سال قطع رابطه با تلاش‌های میانجیگرانه چین برای ازسرگیری رابطه توافق کردند.

بعد از این توافق وزرای خارجه دو کشور سه مرتبه به صورت تلفنی برای ازسرگیری مناسبات دیپلماتیک و بازگشایی سفارتخانه‌ها و سرکنسولگری‌های ایران و عربستان با یکدیگر گفتگو کردند. امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در دومین تماس تلفنی توافق کرده بودند که در ماه رمضان با یکدیگر دیدار کنند.

در همین ارتباط سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان هم چندی پیش در نامه‌ای به سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران از وی برای سفر به ریاض دعوت کرد. محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور نیز در گفتگو با مهر با اشاره به این نامه، از پاسخ مثبت رئیسی به این دعوت خبر داد.

همزمان با شتاب گرفتن گفت وگوی مقام‌های ایرانی و سعودی، «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین نیز در تماسی تلفنی با «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان بر آمادگی پکن برای حمایت از ادامه مذاکرات عربستان سعودی و ایران تأکید کرد.

انتخاب مجدد چین به عنوان محل برگزاری دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان به این دلیل بوده که پکن در دستیابی به توافق ریاض-تهران، نقش مثبتی داشته و تسهیل کننده تماس بین دو کشور بوده است.

طبیعتاً دستاوردهای این توافق، علاوه بر اینکه می تواند منافع مشترکی را برای دو کشور داشته باشد، از طرف دیگری نظم ثبات و امنیت منطقه را قطعاً به سمت و سوی بهتری پیش خواهد برد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »