... امروز: یکشنبه - ۰۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
اجتماعی ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ - 9:06 ق.ظ زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه
کپی شد!
0

بوسیدن فرزندان؛ آنچه را که باید دانست!

بوسیدن کودک توسط والدین، علاوه بر ابراز علاقه به او، فواید مختلفی دارد که در آینده کودک بسیار تاثیر گزار خواهد بود.

سیاست شرق _ بوسیدن و ابراز علاقه کردن، یکی از مهمترین راه ها برای نشان دادن محبت و علاقه به طرف مقابل است، در این میان بوسیدن کودکان توسط «پدر» و «مادر»، از اهمیت زیادی در آرامش روحی و روانی کودکان و تاثیرات فیزیولوژیکی بر آنها دارد.

دکتر آلن مانویتز، روانپزشک بالینی در بیمارستان لنوکس هیل در شهر نیویورک، در مصاحبه ای می گوید: «تحقیقات نشان می دهد که صمیمیت بین والدین و فرزندان تأثیر مثبتی بر رشد کودک دارد. صمیمیت، در این مورد، به نمایش محبت مانند در آغوش گرفتن، قلقلک دادن یا بوسیدن کودک اشاره دارد.
به نظر او، نظراتش در مورد این موضوع از تربیتش ناشی می شود که توسط والدینی که او را می بوسیدند و این همیشه نشانه محبت در خانواده آنها بود. 

او می گوید که تقریبا هر روز پسر شش ساله اش را می بوسد؛ اینگونه است که می گوییم شب بخیر ؛ من برای او روز مدرسه خوبی را آرزو می کنم . این طبیعی است که بوسه روی گونه ها در همان قلمروی زندگی محبت آمیز یک خانواده صمیمی، در آغوش گرفتن، دست تکان دادن موقع خداحافظی، لبخند و سایر ابزارهای برقراری ارتباط تاییدی بر عشق به پسرش است.

با این حال، همه ما قبول داریم که هر کودکی شایسته دوست داشتن است. در واقع، احساس دوست داشته شدن بدون قید و شرط، بخش مهمی از رفاه عاطفی و روانی هر کودک است.

شاید تا به حال شاید فکر می‌کردیم که بوسیدن فرزندان،  فقط نشان دهنده محبت است و پیوند عاطفی بین کودک و والدین را قویتر می‌کند، اما یافته‌های تحقیقاتی جدید نشان می‌دهد که بوسیدن فرزند و بخصوص کودک توسط والدین، «تاثیرات فیزیولوژیکی» نیز در بدن کودک ایجاد می‌کند.

وقتی والدین محبت خود را از طریق بوسیدن نشان می دهند، این امر موجب ویژگی های اجتماعی و توانایی حل مسئله، همراه با شخصیت فعال در «کودک» می شود. برعکس پدر و مادرانی که فرزندان خود را نمی بودند، احساس خصومت، اضطراب، پرخاشگری، عدم اعتماد به نفس، اختلال رفتاری، روابط اجتماعی ضعیف و خشونت آمیز را در کودک تقویت می کنند.

طبق یک پژوهش، ۸۷ درصد والدینی که حداقل یک بار در روز کودک خود را (زیر ۱۵سال) می بوسند و محبت خود را فیزیکی نشان می دهند، خانواده بهتری تشکیل می دهند و درگیری های کمتری را در خانه تجربه می کنند.

این امر همچنین با افزایش،«بازده تحصیلی» در بچه هایی با نگرش شاد و شخصیت ممتاز همراه است. بر اساس یک مطالعه جدید، مادران مهربان فرزندان مقاومی را پرورش می دهند. بوسیدن کودک و مهر و محبت مادرانه باعث «کاهش هورمون های استرس» می شود.

نوزادانی که مادران بسیار بامحبت دارند، آرام تر هستند و اضطراب کمتری دارند. همچنین بچه هایی که از پدر و مادر خود عشق بیشتری دریافت می کنند، نسبت به همسالان خود صبورتر هستند.

در آغوش گرفتن و بوسیدن «کودکان» حس راحتی و اطمینان خاطر می دهد و همچنین شادی و آرامش را برای آن ها به ارمغان می آورد.«بوسه» واضح ترین و بارزترین نشانه عشق و علاقه از یک شخص به شخص دیگر و نشان دهنده محبت صمیمانه است، به همین دلیل باعث حال خوب افراد می شود. هیچ کودکی از دریافت محبت خسته نمی شود.

فرهنگ خانوادگی

نحوه ابراز محبت خود به فرزندانمان بسته به خانواده ای که در آن هستیم و نحوه تربیت ما متفاوت است.

در برخی از خانواده ها، در آغوش گرفتن راه کافی برای ابراز عشق به کودکان است. دیگران نوک زدن به گونه یا پیشانی و بوسیدن دستان کوچک کودکان را تایید می کنند و نه بیشتر.

 با این حال، در برخی خانواده‌ها که علاقمند به ابراز محبت فیزیکی دارند، بوسه بر «لب» کودکان را نیز انتخاب می کنند، ولی بسیاری، این نوع بوسیدن را، چه لحاظ «روانی» و تهدید «حریم خصوصی کودکان»، نتنها «ناپسند» عنوان می کنند،بلکه آن را «غیر بهداشتی» و راهی برای «انتقال بیماری» می دانند، و حتی می تواند آموزش نادرستی برای کودک برای سوءاستفاده «افراد غریبه» و یا دیگران از او باشد.

هرچند مانند هنجارهای فرهنگی خانواده، شاید در برخی فرهنگ ها با ابراز محبت والدین به فرزندان از طریق بوسیدن لب مشکلی نداشته باشند، با این حال، برخی نگرشی محتاطانه تری نسبت به همین موضوع دارند و اغلب مردم، بوسیدن لب کودک را نامناسب می دانند و آنرا محدود و با ترجیحات شخصی و با باورها و ارزش‌های فرهنگی خانواده و جامعه مرتبط می دانند.

فواید بوسه

با بوسیدن کودک، به او حس امنیت، اعتماد به نفس، لذت و عشق هدیه می دهید. کودکانی که تحت حمایت عاطفی والدین قرار می گیرند، از هرگونه استرس در امان می مانند و در آینده درک و انگیزه بیشتری دارند. بوسیدن، لمس کردن، نوازش و در آغوش گرفتن کودک در سلامت جسم و روان او تاثیر بسزایی دارد. در ادامه برخی از مزایای بوسیدن روزانه کودک آورده شده است:

افزایش سیستم ایمنی

این مورد بسیار عجیب، بیشتر در مورد کودکانی است که از شیر مادر تغذیه شده اند. هنگامی که مادری نوزاد خود را می بوسد، او عوامل بیماری زای مضر (پاتوژن) روی پوست فرزندش را مصرف می کند. زمانی که پاتوژن ها وارد لوزه مادر می شوند، یک اتفاق جالب رخ می دهد، بدن مادر آنتی بادی هایی تولید می کند که به دفاع در برابر عفونت های حاصل از سویه های مختلف باکتری کمک می کند. سپس این آنتی بادی در شیر مادر به نوزاد منتقل می شود. سیستم ایمنی بدن نوزاد با دریافت آن قوی و قادر به مقابله در برابر طیف گسترده ای از بیماری ها می شود.

افزایش روحیه و عزت نفس

احساس دوست داشتنی بودن برای شخص بی نظیر است. بوسه از روی علاقه و آغوش گرم معجزه کرده و پیوند قوی در رابطه کودک با والدین برقرار می کند. بوسیدن و ابراز عشق به کودک به طور مستقیم با افزایش عزت نفس و کاهش مشکلات روان شناختی ارتباط دارد .

افزایش سطح هوش

بوسیدن و برقراری ارتباطی صمیمانه با فرزند، سطح IQ او را افزایش می دهد. با محبت پدر و مادر جهان اطراف برای کودک تبدیل به خانه امن می شود، در این شرایط قدرت درک و کارایی مغز کودک افزایش می یابد و بینش او نسبت به آینده تقویت می شود.

کاهش استرس

بوسیدن نه تنها باعث رشد عاطفی سالم و ثبات ذهنی، بلکه باعث کاهش اضطراب در کودکان در حال رشد می شود. این که بوسیدن و در آغوش گرفتن کودک موجب لوس شدن و وابستگی بیشتر او می شود، تصور غلطی است. ارتباط صمیمانه والدین با فرزند خود تمام استرس ها را از بین برده و تاثیر بلند مدتی بر سلامت روان او می گذارد.

آموزش همدلی

بوسیدن و تماس بدنی به پرورش کودک کمک می کند و باعث می شود او یاد بگیرد با دوستان و اطرافیان خود رابطه ای موفق داشته باشد. اثر این کار با رشد کودک ادامه می یابد و در بزرگسالی موجب تعامل و همدلی موثر او با افراد دیگر می شود.

اثرات بوسه دراز مدت است و موجب احساس امنیت و اطمینان در طول زندگی کودک می شود. به گفته روانشناس اسپانیایی ایزابل روخاس “بوسه در کودکان موجب احساس حمایت و صمیمیت می شود. این روش عاطفی همچنین احساس دوست داشته شدن، پذیرفته شدن و ارزشمند بودن را به کودک می دهد.”

بوسیدن، نوازش مو، گرفتن دست و بغل کردن فرزند نه تنها آسیبی به او نمی زند، بلکه حس خوب و مثبت در او ایجاد می کند. بوسه بخشی از آموزش احساسی و عاطفی هر کودک است. بوسیدن روزانه کودکان در حال رشد باعث تقویت پیوند عاطفی آن ها می شود.

منبع: سیاست شرق و سایر وبسایت ها

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »